Το κλειδί για να φτιάξετε σπιτικά μπισκότα βουτύρου είναι μια ζύμη που είναι αρκετά μαλακή για να αποκτήσει σχήμα δαχτυλιδιού, αλλά δεν απλώνεται πολύ όταν ψηθεί. Η λεπτή υφή αυτών των μπισκότων είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού δύο διαφορετικών αλεύρων: αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αμύγδαλο.

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγειρική: 10 λεπτά
Σύνολο: 30 λεπτά
Μερίδες: 24 μερίδες

Η διακριτική γεύση βανίλιας αυτών των μπισκότων επιτυγχάνεται με τη χρήση ζάχαρης βανίλιας για να αρωματίσει τη ζύμη, ένα συνηθισμένο συστατικό στο ψήσιμο της Δανίας. Παρασκευάζεται όταν η κρυσταλλική ζάχαρη αρωματίζεται με σκόνη βανίλια ή η ζάχαρη αναμειγνύεται με εκχύλισμα βανίλιας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ζάχαρη βανίλιας στο τοπικό παντοπωλείο σας, είναι εύκολο να φτιάξετε μια σπιτική εκδοχή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε αυτή τη συνταγή, αναμειγνύοντάς το στον χυλό ταυτόχρονα με το αυγό και το αλάτι.

Συστατικά:

1 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Συγκεντρώνουμε τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400 F.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε το αυγό και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου και ζάχαρη βανίλιας. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε κουταλιά ζύμης μπισκότων σε μια μεγάλη σακούλα κορνέ με μια μεγάλη άκρη αστεριού.
  • Δημιουργούμε κύκλους. Δημιουργούμε όλη τη ζυμη πριν ψήσουμε την πρώτη φουρνιά καθώς η ζύμη μπορεί να σκληρύνει καθώς κάθεται. Ψήνουμε 8 με 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Ψύχουμε σε μια σχάρα.

Πηγή: thespruceeats.com