Μικρές πάβλοβες με κρέμα και σως φραμπουάζ!!!

tumblr_nqst4dwfru1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

Για την μαρέγκα:

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 2 κγ λευκό ξύδι
  • 3 κγ εσάνς βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κγ κορν φλάουρ
  • 2 ½ ποτήρια κρυσταλλική ζάχαρη

Για την σώς φραμπουάζ:

  • 300γρ κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 ½ κ σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κγ κόρν φλάουρ

Για την κρέμα:

  • 200γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ σούπας ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να φτιάξετε την μαρέγκα, ξεκινήστε χτυπώντας τα ασπράδια. Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ χεριού. Προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικα και χτυπήστε εως οτου η μαρέγκα εχει σταθεροποιηθεί και γυαλίζει το μείγμα σας.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Βάλτε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάξτε μικρές μαρέγκες! Ξεκινήστε κάνοντας έναν κύκλο και ¨χτίστε῾ ένα μικρο τοίχο γύρω και προς τα πάνω έτσι ώστε να σχηματιστεί φωλίτσα!
  3. Ψήστε στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, κλείστε τον φούρνο και  ανοίξτε σε ανάκληση την πόρτα. Αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως.
  4. Οσο ψήνονται οι μαρέγκες, φτιάξτε την σώς Φραμπουάζ! Ρίξτε τα σμέουρα και την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρ’ τα τα σε βρασμό. Αφαιρέστε από το μάτι και προσθέστε 2κγ κορν φλαουρ το οποίο έχετε δυαλίσει σε λιγο νερό, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Φτιάξτε και την κρέμα σας χτυπώντας τα υλικά σε ένα μπόλ μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί. Τοποθετήστε την σε ένα μπολ μέσα στο ψυγείο.

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!