Συνταγή: Πίτα χωρίς φύλλο (Μπλανός)
ΥΛΙΚΑ
3 φλ αλέυρι κίτρινο
1 φλ καλαμποκάλευρο
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1κγ αλάτι
1/2 κγ μπέικιν
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ γάλα η γιαούρτι
3 φλ νερό
Για την γέμιση:
1/2 κιλό σπανάκι
2 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
4 αβγά
3/4 φλ λάδι
300γρ φέτα
2 κ σούπας τραχανά (γλυκός)
αλάτι κ πιπέρι
Οδηγίες:
- Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και ανακατέουμε ολα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ενας χυλός.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ενα ταψί και βάζουμε τα 2/3 του χυλού κάτω. Βάζουμε την γέμιση απο πάνω, την πατάμε ελαφρώς. Μετα προσθέτουμε και το υπόλοιπο χυλό απο πάνω προσθέτωντας λίγο νεράκι πρωτου το απλώσουμε για να αραιωθεί.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 190 στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!