ΥΛΙΚΑ

3 φλ αλέυρι κίτρινο
1 φλ καλαμποκάλευρο
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1κγ αλάτι
1/2 κγ μπέικιν
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ γάλα η γιαούρτι
3 φλ νερό

Για την γέμιση:

1/2 κιλό σπανάκι
2 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
4 αβγά
3/4 φλ λάδι
300γρ φέτα
2 κ σούπας τραχανά (γλυκός)
αλάτι κ πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και ανακατέουμε ολα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ενας χυλός.
  2. Ψιλοκόβουμε τα πράσα το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε ενα ταψί και βάζουμε τα 2/3 του χυλού κάτω. Βάζουμε την γέμιση απο πάνω, την πατάμε ελαφρώς. Μετα προσθέτουμε και το υπόλοιπο χυλό απο πάνω προσθέτωντας λίγο νεράκι πρωτου το απλώσουμε για να αραιωθεί.
  4. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στους 190 στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα!

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!