Σας περίσσεψε κιμάς; Φτιάξτε την επόμενη μέρα μια πίτα του βοσκού! Αντί για έτοιμη ζύμη, για αυτή την συνταγή έχω φτιάξει σπιτική αλμυρή ζύμη τάρτας!

ΥΛΙΚΑ

  • Έτοιμος κιμάς από την προηγούμενη μέρα (να είναι περίπου 300γρ)
  • σπιτική ζύμη (***οδηγίες παρασκευής μετά την συνταγή)
  • 5 πατάτες
  • αλάτι & πιπέρι
  • ¾ ποτήρι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • 1 ½ κ σούπας βούτυρο η μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προτείνω πρώτα να φτιάξετε την ζύμη σας. Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πως θα την φτιάξετε! Αφήστε την στο ψυγείο πριν όταν την ετοιμάσετε για να προετοιμάσετε τα υλικά που θα μπούνε μέσα σε αυτήν!
  2. Καθαρίστε και ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε τις για 45 λεπτά. Σε μία ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε τον κιμά σας αργά, έτσι ώστε να εξατμιστούν οι περισσότερα υγρά. Οσο ζεσταίνετε ο κιμάς, βράστε και τα λαχανικά για περίπου 15 λεπτά. Μετα βάλτε τα μαζί με τον κιμά, ανακατέψτε τα και βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε να ενσωματώσετε φρέσκα αντί των κατεψυγμένων το οποίο είναι και το ιδανικό! Εγώ χρησιμοποιώ τα κατεψυγμένα διότι σχεδόν πάντα πιέζομαι με τον χρόνο!!
  3. Φτιάξτε τον πουρέ σας με ένα όρθιο μίξερ χειρός βάζοντας μέσα το γάλα, 1κγ αλάτι και το βούτυρο! Ο πουρές πρέπει να είναι πηχτός γιαυτο καλό είναι να βάλετε το γάλα σταδιακά καθώς το ανακατεύετε!
  4. Βουτυρώστε μια μεγάλη φόρμα τάρτας και πανω σε αυτήν απλώστε το ζυμάρι σας. Προ ψήστε στους 200°C για 10 λεπτά και αφαιρέστε απο τον φούρνο. Μέσα στην τάρτα βάλτε τον κιμά και απο πάνω τον πουρέ! Εγω επέλεξα να περάσω τον πουρέ από κορνέ για πιο “όμορφο” αποτέλεσμα! Βάλτε το ξανά στον φούρνο στους 180°C για άλλα 10-15 λεπτά η μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ο πουρές απο πάνω!

 

*** Για την ζύμη παρακολουθήστε αυτό το βίντεο!

Τα υλικά που χρειάζεστε:

  • 250γρ μαργαρίνη παγωμένη
  • ½ ποτήρι παγωμένο νερό
  • 2 ½ ποτήρια αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!