Συνταγή: Παρφέ με κολοκύθα και κρέμα μασκαρπόνε!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι πουρέ κολοκύθας
- 2 ποτήρια τυρί μασκαρπόνε
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- ¼ κγ μοσχοκαρυδο
- ¼ κγ κανέλα
- ¼ κγ γαρύφαλλο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- τριμμένα μπισκότα κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπήστε τον πουρέ κολοκύθας, 1 ποτήρι μασκαρπόνε, 1 ποτήρι άχνη, τα μπαχαρικά σας και το αλάτι μέχρι να ανακατευθούν καλά.
- Σε ενα αλλο μπόλ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο μασκαρπόνε και την άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αυτο το μείγμα θα σας βγάλει 6 ποτήρια παρφέ αλλά είναι και αναλόγως τι μέγεθος έχετε. Σας προτείνω να τα φτιάχνετε ένα ένα μην σας βγει λειψό το τελευταίο!
- Με αυτή τη σειρά, διαμορφώστε τις στρώσεις του παρφέ: Μείγμα κολοκύθας – κρέμα – μπισκότα – μείγμα κολοκύθας – κρέμα και τελευταία επίστρωση τα μπισκότα! Αν θέλετε βάζετε και λίγη κανέλα από πάνω, επιλογή σας! Ελπίζω να σας αρέσει!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!