Το μπέικον, το κρεμμύδι και η μουστάρδα τύπου Dijon ως ντρέσινγκ μαζί με δεντρολίβανο κάνουν την πατατοσαλάτα εξαιρετική. Χρησιμοποιείτε μικρές πατάτες για αυτή τη συνταγή. Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί χλιαρό ή κρύα.

  • Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος : 25 λεπτά

Συστατικά:

  • 8 πατάτες μεγέθους Β (περίπου 4 εκατοστά διάμετρο)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
  • 1/8 φλιτζάνι λευκό ξύδι από κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 λωρίδες μπέικον κομμένες
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι όπως ταιριάζει στη γεύση σας
  • πιπέρι όπως ταιριάζει στη γεύση σας

Παρασκευή:

  • Βράστε τις πατάτες περίπου για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμη σφιχτές στην μπουκιά. Κόψετε τις βρασμένες πατάτες σε μισά ή τέταρτα.
  • Βάλτε τη μουστάρδα σε ανοξείδωτο μπολ προσθέτοντας το λευκό ξύδι από κρασί και μετά ραντίστε με το ελαιόλαδο.
  • Στο μίγμα ελαιόλαδου και ξυδιού, προσθέσετε το δεντρολίβανο, το μπέικον και το κρεμμύδι.
  • Χύστε το ντρέσινγκ με το μπέικον πάνω στις χλιαρές πατάτες κι ανακατέψτε.
  • Σερβίρετε την πατατοσαλάτα χλιαρό ή κρυώστε την αμέσως βάζοντας τη στο ψυγείο.

Απόδοση:

  • 4 μερίδες

Πηγή: vinegarparos.com