ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά πεσκανδρίτσα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ σούπας μουστάρδα dijon
  • αλἀτι πιπέρι
  • 2 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 cup extra virgin olive oil
  • Χυμό απο 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε καλά το ψάρι σας και κόψτε το σε φέτες (εγω πάντα αφήνω αυτη την δουλειά στον ψαρρά μου!) Η πεσκανδρίτσα εχει πολυ ψαχνό και ειναι εύκολο να την κόψετε. Δεν έχει μικρά κόκκαλα όπως άλλα ψάρια!
  2. Αλατίστε καλά τα κομμάτια και τρίψτε τα με την μουστάρδα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, κάψτε το ελαιόλαδο και σε αυτο προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Σωτάρετε για 2 λεπτά και μετά προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Σβήστε με το λεμόνι και προσθέστε 100ml νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το ψάρι. Γυρίστε τα κομμάτια απο την άλλη μετα απο 2 λεπτἀ και χαμηλώστε την ένταση.
  4. Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε το για 10 λεπτά με το ρολόι. Αφαιρέστε το απο την φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για αλλα 5 λεπτά πρωτού το σερβίρετε! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!