tumblr_nxdonrsfgg1uq5n6vo1_1280-750x750

Νόστιμο ψωμάκι με σοκολάτα μερέντα ή νουτέλα! Είμαι αρκετά βέβαιη ότι την έχετε δει αυτή την συνταγἠ σε όλο το διαδίκτυο. Αποφάσισα να το δοκιμάσω! Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, θα καταλήξετε να φτιάχνετε ένα κάθε μέρα! Βρήκα ότι χρησιμοποιώντας τη ζύμη για τα ρολάκια κανέλας που φτιάχνω, η συνταγή βγήκε καλύτερη! Αυτός είναι ο λόγος που προτείνω να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω συστατικά! Πιστεύω επίσης, πως αν παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το YouTube για το πώς να το φτιάξετε (ετσι έκανα και εγώ φυσικά)  θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την τεχνική πίσω από το πλέξιμο της ζύμης αντί να το διαβάζετε βήμα προς βήμα εδώ! Είναι πολύ πιο εύκολο, πιστέψτε με!

Προτού δείτε το βίντεο λοιπόν, ας φτιάξουμε την ζύμη μαζί:

ΥΛΙΚΑ

  • 50g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180ml ζεστό γάλα
  • 30g βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά (1 για το βούρτσισμα του ψωμιού)
  • 200γρ μερέντα ή νουτέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στο ζεστό γάλα σας, χτυπήστε ελαφρά στο βούτυρο και σιγά-σιγά ρίξτε το μέσα στο ξηρό μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να ενωθούν καλά. Είναι σημαντικό ότι το αυγό σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα σας δεν είναι πάρα πολύ καυτό, έτσι ώστε η μαγιά να ενεργοποιηθεί σωστά και για να μην κόψει το αυγό σας μέσα στη ζύμη!

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σας σε έναν πάγκο ελαφρώς αλευρωμένο και ζυμώστε για αλλα 5 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ κολλώδες, προσθέστε περισσότερο αλεύρι σταδιακά καθώς ζυμώνετε.

Μόλις σχηματιστεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια σας, τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί  για 15 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος, κόψτε την ζύμη σας σε 4 ίσα κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε κύκλο μισό πόντο πάχους. Στο πρώτο που θα ανοίξετε, απλώστε το 1/3 της σοκολάτας. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα άλλο και να το τοποθετείτε από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

Τοποθετήστε ένα πιάτο από πάνω και κόψτε τις άκρες έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέλειο κύκλο! Για την συνέχεια της συνταγής και πως θα το πλέξετε σωστά, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο!

*** Πριν βάλετε το ψωμάκι σας στον φούρνο, χτυπήστε ελαφρά ένα αυγό και με ένα πινέλο σιλικόνης, βουρτσίστε από πάνω! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να γίνει χρυσό από πάνω!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!