Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες που θα σας τρελάνει! Η επιτυχία όλη βρίσκεται στην εκτέλεση. Δοκιμάστε την!

tumblr_nsjx27smsk1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτου
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλούδα και το εσωτερικό στο μούλτι χτυπημένο
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν

Σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρια νερό
  • 1 πορτοκάλι (οπως πάνω)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα να σας εξηγήσω την προετοιμασία του φύλλου.

Απο την προηγούμενη μέρα, ανοίγουμε τα φύλλα πανω σε ενα τραπεζομάντιλο και τα αφήνουμε να ξεραθοὐνε.Το επόμενο πρωι τρίβουμε τα φυλλα με τα χέρια μας καλά μέχρι να μοιάζει η υφή σε αλεύρι. Θέλει πολυ καλό τρίψιμο, αυτή είναι η επιτυχία! Τωρα στην εκτέλεση…Σε ενα μπόλ, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψί αντικολλητικό 34αρι περίπου με λίγο βιτάμ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Μόλις πάρει ενα σκούρο χρυσό χρώμα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μέχρι λοιπόν να κρυώσει, βράζουμε το σιρόπι με κλειστό καπάκι σε σιγανή φωτιά για να μην εξατμιστεί και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω απο την πίτα. Σε αυτό το σημείο, πάρτε 2 σπάτουλες και ανασηκώστε πολύ προσεκτικά απο τα πλάγια την πίτα για να πάει το σιρόπι παντού! Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό και προσοχή να μην σας κοπεί η πίτα!

Να ξέρετε πως η πίτα όσο ψήνεται δεν θα φουσκώσει! Το κανονικό της μέγεθος θα δείξει μόλις σιροπιαστεί! Σερβίρετε με παγωτό η με λιωμένη σοκολάτα!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!