Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή νόστιμη και θρεπτική Ρεβυθόσουπα με κόκκινο πιπέρι!

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ ρεβύθια
  • 1/3 ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 2 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 5 κρεμμύδια αλεσμένα στο μούλτι αλοιφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φουσκώστε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το επόμενο πρωί, ξεπλύνετε τα καλά και ξαναβάλτε σε ένα μπόλ με 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής για μια ώρα για να μαλακώσουν!
  2. Όταν περάσει η ώρα, ξεπλύνετε πολύ καλά πάλι και βάλτε τα στην κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει τουλάχιστον 3 δάχτυλα.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει, θα αρχίσει να βγάζει αφρό. Ξαφρίστε καλά περνώντας κοφτά από πάνω τον αφρό με μια κουτάλα.
  4. Μετά, χαμηλώστε την ένταση στο 3 (με 1 -9 ως μέτρο) προσθέστε το αλάτι, πάπρικα και τα αλεσμένα κρεμμύδια και αφήστε την σούπα να σιγοβρἀσει μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος για να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά του! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!