ΥΛΙΚΑ

  • 10 μέτρια λευκά μανιτάρια
  • 6 κ σούπας ρύζι καρολίνα
  • 500ml φρέσκο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Τριμμένη Παρμεζάνα για σεβίρισμα (και 2κ σουπας για μεσα στο φαγητο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει στο ελαιόλαδο.
  3. Επειτα προσθέστε το ρύζι και τσιγαρίστε το για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύοντας συνεχώς τσιγαρίστε και αυτα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Με την ένταση στο 6 (με βαθμο απο 1 ως 9) προσθέστε 2 κουτάλες ζωμό την φορά και κάθε φορά που εξατμίζεται και το απορροφάει το ρύζι, ανακατέψτε και προσθέστε ξανά αλλες 2 κουτάλες. Συνεχίστε αυτή την διαδικασία ωσπου να πηξει και να μαγειρευτεί το ρύζι.
  5. Στο τέλος, προσθέστε 2 κ σούπας τριμμένη παρμεζάνα και αποσύρετε απο την φωτιά.

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!