Ρυζόγαλο! Το γλυκό της γιαγιάς όπως το αποκαλώ! Θρεπτικό με ασβέστιο και πολύ νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

  • ¾ ποτήρι καρολίνα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 κΣ γεμάτες Custard Powder
  • 6 κΣ ζάχαρη (λευκή η καστανή)
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε το ρύζι μας και το βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην κολλήσει! Διατηρούμε δυνατή φωτιά!
  2. Βάζουμε στην άκρη μισό φλυτζάνι γάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μέσα στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας πάλι γρήγορα και καλά να μην σβολιάσει το ρύζι!
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το γάλα. Μετά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σβήνουμε το μάτι.
  4. Στο φλυτζάνι γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, διαλύουμε το custard powder και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ΠΑΛΙ ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει.
  5. Με μία κουτάλα μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω την κανέλα μας. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό αλλά ιδανικά το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 2 ώρες για να δέσει!

Καλή Όρεξη!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!