tumblr_nvxrf2yr2c1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ σμέουρα (βατόμουρα)
  • 200γρ μύρτιλα
  • ½ ποτήρι αλεύρι
  • ½ ποτήρι βρώμη
  • 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κγ κορν φλάουρ
  • ½ κούπα κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 6 κ σούπας κρύο βούτυρο (πλάκα) κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ κγ κανέλα
  • ½ κγ γαρύφαλλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ενα μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, καστανή ζάχαρη, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλο. Σε αυτό, προσθέστε το κρύο βούτυρο και με τα δάχτυλα σας τρίψτε το μέσα στο στεγνό μείγμα. Η ζύμη σας πρέπει να είναι θρυμματισμένη! Αν κολλάει, προσθέστε παραπάνω αλεύρι!
  2. Σε ένα άλλο μπόλ, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα φρούτα. Εγω επέλεξα να φτιάξω μικρά ατομικά κράμπλ αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε μικρό ταψί ή φόρμα. Η επιλογή είναι δική σας!
  3. Βάλτε λίγη ζύμη στο κάτω μέρος του ταψιού η στις φόρμες, βάλτε μια στρώση φρούτων και απο πάνω την υπόλοιπη θριμματισμένη ζύμη! Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φόυρνο στον αέρα για 25 λεπτά!
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ, αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού το φάτε…εκτός και αν θέλετε να σας τρέχουν για 3ου βαθμού εγκαύματα! Μόλις εξαντληθεί η υπομονή σας επειδή σας έχει σπάσει την μύτη η λαχταριστή μυρωδιά, ανακατέψτε λίγο τυρί κρέμα με μέλι και σερβίσρετε απο πάνω! Νοστιμόοοοοτατο!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!