Υλικά:

  • 500 γρ. καλαμπόκι κόκκους
  • ελαιόλαδο
  • 1 πατάτα χοντροκομμένη
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας
  • 5-6 στήμονες σαφράν
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 30ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 20 γρ κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι λευκό
  • Λίγο τζίντζερ σκόνη ή τριμμένο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο  

Τρόπος Παρασκευής:  

Σε ένα σκεύος, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το καλαμπόκι, την πατάτα, το καρότο, σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις βράσει το καλαμπόκι και έχει πιει τα ¾ της υγρασίας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Χτυπάμε καλά στο θερμομίξ και την περνάμε από ψιλή σίτα.

Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Χτυπάμε καλά το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε πιπέρι,αλάτι αν χρειαστεί,λίγο τζίντζερ και τοποθετούμε πάνω στη σούπα.Τελειώνουμε με το σοταρισμένο μπέικον. 


Chef’s Bio

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Παντελεήμονα Πιερίας, ο Chef Τζιοβάρας, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, βρέθηκε να εργάζεται στον επισιτιστικό κλάδο. Πρώτα ως σερβιτόρος και ύστερα ως μάγειρας, πάντοτε τον έλκυε η αγάπη του για τις γεύσεις και τα αρώματα. Ακολουθώντας τον ζήλο και το πάθος του για την μαγειρική εδώ και 20 χρόνια, ο Chef εργάστηκε επιτυχημένα με επαγγελματίες στην Ελλάδα τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια.

Οι ορίζοντές του διευρύνθηκαν ακόμα πιο πολύ καθώς εργάζεται στο πλευρό του πολυβραβευμένου Σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου, στο Makedonia Palace και είναι μέλος της κουζίνας του εστιατορίου Salonica.