tumblr_nxl3worre11uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 3 καρότα
  • 3 μικρές πατάτες
  • 3 πράσα
  • ½ μέτρια γλυκοπατάτα
  • ½ ποτἠρι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ σούπας βεγγέτα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι φασολάκια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ ποτἠρι κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας. Εγώ το έκανα με το χέρι.. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι η μηχανή κοπής λαχανικών απλά προσέξτε να μην πολτοποιηθούν!
  2. Προσθέστε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σωτάρετε τα λαχανικά σας όλα ελαφρώς για 5 λεπτά. Σε αυτά προσθέστε την βεγγέτα και λίγο φρέσκο πιπέρι. Βράστε 1.5 λίτρο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε για 25 λεπτά σκεπασμένα σε χαμηλή ένταση.
  3. Σε ενα ξεχωριστο μπόλ, προσθέστε τους κρόκους αυγών μαζι με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με εναν αναδευτήρα. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα σας, αφαιρέστε το περισσότερο ζωμό σε ενα πιάτο αφήνοντας μόνο λίγο για να ξεκινήσετε την διαδικασία του βελουτέ ανακατεύοτνας με ενα μίξερ χειρός. Θέλουμε η σούπα να είναι παχύρευστη και όχι νερουλή!
  4. Προσθέστε στο μείγμα αυγου σιγα σιγά ζωμό ανακατεύοντας συχνά για να μην κόψει το αυγό! Ρίξτε το πίσω στα λαχανικά σας, ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε!
  5. Πως φτιάχνουμε σπιτικά κρουτόν; Απλά! Κόβουμε όσες φέτες ψωμί του τόστ θέλουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, ξηρό βασιλικό, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη! Η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται απο το πόσο έντονη θέλετε την γεύση των κρουτόν! Ψήστε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά η μέχρι να γίνουν τραγανά!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!