Θα μου πείτε όσοι το διαβάζετε αυτό πως, σιγά καλέ! Δεν είναι και επιστήμη η τηγανιτή πατάτα! Εγώ απαντώ και λέω πως ναι…είναι! Διαβάστε και εκτελέστε τα παρακάτω βήματα την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε και θα με θυμηθείτε…είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  1. Πρώτα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Έτσι, εξασφαλίζουμε τραγανότητα στο τηγάνισμα!
  2. Τις καθαρισμένες πατάτες τις αφήνουμε για μισή ώρα σε ένα μπόλ με κρύο νερό!
  3. Πρίν το τηγάνισμα, στραγγίζουμε τις πατάτες καλά και τις αλατίζουμε ωμές
  4. Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι αραβοσιτέλαιο. Κάνει την διαφορά!
  5. Τέλος, όταν πέσουν στο τηγάνι μην τις ανακατέψετε κατευθείαν! Αφήστε τις να συρρικνωθούν λιγάκι και να πάρουν χρώμα. Μετά, με μια τρυπητή κουτάλα ανακατέψτε προσεκτικά! Βγάλτε τις μόλις πάρουν χρώμα και στραγγίστε τις πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας

Δεν είναι πολλά τα βήματα αλλά σημαντικά….περιμένω εντυπώσεις στα social media!!!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!