Αυτή η εκδοχή είναι χωρίς αυγά αλλά πλούσιο σε τυρί μασκαρπόνε και σαντιγί!

tumblr_nunp5aftbb1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200γρ κρέμα σαντιγί
  • 1 κγ εσάνς βανίλιας
  • 1 κούπα κρύο εσπρέσσο
  • 1 σφινάκι Καλούα ( ή όποιο λικέρ προτιμάτε)
  • 1 κ σούπας κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τον καφέ μας. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα έτοιμο φρέντο εσπρέσσο από την καφετέρια της γειτονιάς μου! Αλλά μπορείτε φυσικά να διαλύσετε 1 κ σούπας σκόνη εσπρέσσο σε 1 κούπα καυτό νερό. Σε αυτό προσθέστε το λικέρ σας και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ένα μεγάλο μπὀλ προσθέστε την κρέμα σαντιγί σας και χτυπήστε για 5 λεπτά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε αυτό προσθέστε το μασκαρπὀνε και την βανίλια και ανακατέψτε για αλλά 2 λεπτά.
  3. Χύστε τον καφέ σας σε ένα ριχό ταψί έτσι ούτως ώστε να μπορέστε να βουτήξετε τα σαβαγιάρ σας ομοιόμορφα. Φροντίστε να μην μουσκέψετε πολύ! Ίσα ίσα ένα γρήγορο βούτηγμα και από τις 2 μεριές!
  4. Σε ένα ταψί 20×30, προσθέστε την πρώτη στρώση από μπισκότα και πάνω από αυτά βάλτε την μισή κρέμα. Βάλτε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Ολοκληρώστε με μια στρώση σκόνης κακάο και αν θέλετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα! Αφήστε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες προτού το σερβίρετε!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!