img_5658-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κιλά πανσέτα χοιρινή
  • ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κρεμμύδια
  • 2 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Το πρώτο πρἀγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χαράξετε το λίπος με ενα πολύ κοφτερό μαχαίρι! (η αν θέλετε το ζητάτε από τον χασάπη σας) ΠΡΟΣΟΧΗ … ΜΗΝ κόψετε μέχρι το κρέας, απλά…χαράζετε το λίπος! Είτε σε λωρίδες, είτε σε κύβους!
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στο μέγιστο (συνήθως 240 βαθμούς κελσίου)
  3. Τρίψτε μπόλικο χοντρό αλάτι σε όλο το κρέας. Βεβαιωθείτε πως θα μπεί και στις σχισμές που χαράξατε. Μην το λυπάστε. .βάλτε μπόλικο! Προσθέστε και πιπέρι και στο λίπος βάλτε και 3 κ σούπας ελαιόλαδο.
  4. Στο ταψί, χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και δημιουργήστε μια στρώση και ακουμπήστε πάνω σε αυτά το κρέας.
  5. Ψήστε για 30 λεπτά στην μέγιστη θερμοκρασία. Αυτή η κίνηση θα σφραγίσει τα ζουμιά αλλά θα δημιουργήσει και αυτό το υπέροχο τραγανιστό κράκλιν!
  6. Μετά, βγάλτε το από τον φούρνο (πολύ προσεκτικά!!!) και προσθέστε περιμετρικά τα 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.
  7. Συνεχίστε το ψήσιμο στους 170 για άλλες 2 ώρες
  8. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το για 20 λεπτά να ξεκουραστεί προτού το σερβίρετε! Τα κρεμμύδια από κάτω θα έχουν καραμελώσει και με το ζουμί που έβγαλε το κρέας μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο gravy! Πως το κάνετε αυτό; Σουρώστε το ζουμί από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι…προσθέστε μισή κούπα νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1/2 κύβο ζωμό για κρέας και 1κγ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά σε ψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε το απο την φωτιά. Προσθέστε μέσα σε αυτό τα καραμελωμένα κρεμμύδια και απλά…καλή απόλαυση!

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!