tumblr_nwaqopUzBa1uq5n6vo1_1280-750x750

Εντυπωσιακά, μικρά και πάνω απόλα πεντανόστιμα!

ΥΛΙΚΑ

(για 6 τριαντάφυλλα)

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 2 κόκκινα μήλα
  • χυμὀ απο λεμὀνι
  • 3 κ.γ μαρμελάδα της επιλογής σας (εγω έβαλα μύρτιλο)
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάστε ενα μπόλ με ζεστό νερό και προσθέστε σε αυτό το λεμόνι τα μήλα, κομμένα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα τους.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, λίγο μικρότερη από μισό εκατοστό με τη βοήθεια ενός μαντολίνου.
  3. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε νερό (4 φλιτζάνια) και το χυμό λεμονιού να βράσουν και τοποθετήστε τις φέτες μήλου μέσα. Αφἠστε τις μέχρι να μαλακώσουν περίπου 5 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια βγάζετε τις φέτες μήλου από το νερό και τις σουρώνετε. Μετά τις αραδιάζετε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να βγάλουν το περιττό υγρό.
  5. Προετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας σας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα σιλικόνης και τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας.Με έναν κόπτη ζύμης (ροδέλα για πίτσα), κόψτε μακριές λωρίδες, περίπου ένα εκατοστό κάθε λωρίδα.
  6. Στη συνέχεια, ανακατέψτε την μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες μήλου τη μια διπλά στην άλλη.
  7. Έπειτα ρολάρετε το φύλλο μέχρι να βγει το σχήμα που θέλουμε. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Την συνταγή αυτή την βρήκα μέσω YouTube! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο βίντεο πως φτιάχνονται:


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!