Το αλεύρι αμυγδάλου και η βρόμη δίνουν σε αυτά τα αφράτα μάφιν χωρίς γλουτένη μια γεύση ξηρών καρπών που ταιριάζει με τα τραγανά καρύδια και τη γλυκιά γεύση από την μπανάνα και το σιρόπι σφενδάμου.

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180  C.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με τη βρόμη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας το μείγμα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα και ανακατέψτε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατέψτε το μείγμα στερεών συστατικών με το μείγμα μπανάνας και προσθέστε τα καρύδια.
Βήμα 5
Μοιράστε το μείγμα στις θέσεις της φόρμας για τα μάφιν και ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου. Αφήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με επιπλέον φέτες μπανάνας.

Πηγή:  www.chiquita.gr