IMG_20160531_073542-750x750

ΥΛΙΚΑ

Για την φάβα:

  • 1 Σακουλακι κίτρινη φάβα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μεση
  • ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια η 3 μέτρια
  • 5 κ σοὐπας πετιμέζι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα την φάβα να βράσει με 1.5 λίτρο νερό και την ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση. Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει.
  2. Μόλις πήξει αρκετά, την αλέθουμε με ένα μίξερ χεριού μέχρι να γίνει λεία.
  3. Σε ένα τηγάνι μικρό με καπάκι, κόβουμε σε φέτες 2 μεγάλα κρεμμύδια. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούνε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε 5 κ σούπας πετιμέζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν!
  4. Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα την φάβα στο πιατάκι και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια έτσι ώστε με κάθε πιρουνιά να γευόμαστε και από τα 2

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!