Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (σε πετιμέζι)
ΥΛΙΚΑ
Για την φάβα:
- 1 Σακουλακι κίτρινη φάβα
- 2 κρεμμύδια κομμένα στη μεση
- ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 2 μεγάλα κρεμμύδια η 3 μέτρια
- 5 κ σοὐπας πετιμέζι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα την φάβα να βράσει με 1.5 λίτρο νερό και την ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση. Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει.
- Μόλις πήξει αρκετά, την αλέθουμε με ένα μίξερ χεριού μέχρι να γίνει λεία.
- Σε ένα τηγάνι μικρό με καπάκι, κόβουμε σε φέτες 2 μεγάλα κρεμμύδια. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούνε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε 5 κ σούπας πετιμέζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν!
- Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα την φάβα στο πιατάκι και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια έτσι ώστε με κάθε πιρουνιά να γευόμαστε και από τα 2
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!