ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 ½ κούπες σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 7 κούπες νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και το αφαιρούμε από την φωτιά.
  2. Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λεμόνι και την κανέλα την οποία αφαιρούμε μόλις γίνει το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο το σιρόπι στο σιμιγδάλι Π Ρ Ο Σ Ε Κ Τ Ι Κ Α διότι πιτσιλάει πάρα πολύ. Ανακατεύουμε πολύ καλά! Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, προσθέτουμε και τα καρύδια, ρίχνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κλείνουμε το καπάκι (εκτός φωτιάς πάντα) και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  4. Μεταφέρουμε μετά σε μια φόρμα και αφήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά για να μην μας σπάσει όταν το αναποδογυρίσουμε. Σερβίρουμε με κανέλα και έναν ωραιότατο Ελληνικό καφέ!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!