Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ Χαλούμι
  • 300 γρ Φρέσκια Τομάτα
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 50 ml Μηλόξυδο
  • 80 γρ. Μαύρη Ζάχαρη
  • 50 ml Νερό
  • 50 ml Pesto Βασιλικού

Εκτέλεση
1.    Ψιλοκόβουμε τις τομάτες
2.    Σοτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιολάδου τις τομάτες
και στο τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη
3.    Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το νερό
4.    Βράζουμε για 5 λεπτά
5.    Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε
6.    Βάζουμε την μαρμελάδα στο ψυγείο για μία ώρα
7.    Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες, το ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά
8.    Ανακατεύουμε το Pesto Βασιλικού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
το ρίχνουμε πάνω στο χαλούμι μόλις βγει από το φούρνο
9.    Σερβίρουμε σε πιάτο και τοποθετούμε σε ξεχωριστό μπολάκι την μαρμελάδα

Πηγή: triadelta.gr