ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ με 1κιλο χταπόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ κούπα λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κγ ξύδι
  • 3 δαφνόφυλλα
  • Κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 300γρ κοφτό μακαρονάκι η κοχύλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια άδεια κατσαρόλα και μόλις κάψει, προσθέτουμε το χταπόδι και σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά για να βγάλει το νερό του. Πάντα σε δυνατή φωτιά.
  2. Ξεπλένουμε με μπόλικο νερό, κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το δέρμα κάτω από τις βεντούζες. Έπειτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια περίπου 3εκ και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, μετά βάζουμε και το σκόρδο, ρίχνουμε το χταπόδι για να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε στο 3 (με μέγιστο το 9) και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ώρα ακριβώς.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια μας για 8-10 λεπτά και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!