img_20160830_110349_655-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ Μακαρονια τρυπητα #5 (Bucatini)
  • 300γρ κὀκκινη σάλτσα σπιτική
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ μπούκοβο
  • 200γρ πανσέτα (η πλάκα μπέικον)
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο (η παρμεζάνα αν είναι πολύ έντονη η γεύση για εσάς)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον η την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και το τηγανίζουμε με 1κγ ελαιόλαδο. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
  1. Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι, ξαναβάζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  1. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 15 λεπτά. Σε αυτο το διάστημα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.
  1. Στο τέλος, ρίχνουμε 2κ σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100γρ πεκορίνο και ανακατέυουμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και με μια πιάστρα, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!