Συνταγή: Bucatini Αματριτσιάνα
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ Μακαρονια τρυπητα #5 (Bucatini)
- 300γρ κὀκκινη σάλτσα σπιτική
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κγ μπούκοβο
- 200γρ πανσέτα (η πλάκα μπέικον)
- Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 200γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο (η παρμεζάνα αν είναι πολύ έντονη η γεύση για εσάς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον η την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και το τηγανίζουμε με 1κγ ελαιόλαδο. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
- Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι, ξαναβάζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 15 λεπτά. Σε αυτο το διάστημα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.
- Στο τέλος, ρίχνουμε 2κ σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100γρ πεκορίνο και ανακατέυουμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και με μια πιάστρα, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!