Το μέλι είναι ένας νέος και υγιής τρόπος για να γλυκάνετε τον καφέ σας! Όχι μόνο παρέχει μια νέα διάσταση στο ρόφημά σας, αλλά παρέχει επιπλέον πολλά οφέλη για την υγεία!

Είναι κοινή γνώση ότι το μέλι παράγεται από τις μέλισσες, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού. Ο τύπος και η γεύση εξαρτώνται από τα λουλούδια που επικονιάζουν οι μέλισσες. Η προσθήκη μελιού στον καφέ όχι μόνο γλυκαίνει το φλιτζάνι, αλλά προσθέτει επίσης μια άλλη διάσταση της γεύσης!

Το Café con Miel είναι αρχικά ένα ισπανικό ποτό που σημαίνει «Καφές με μέλι». Όχι μόνο αυτό το ποτό χρησιμοποιεί μέλι για να γλυκαίνει τη γεύση του, αλλά συνδυάζει και άλλα μπαχαρικά για να δώσει στο φλιτζάνι μια ζεστή και σπιτική γεύση. Το πιο σημαντικό, είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί!

Για 3-4 μερίδες, θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια γαλλικό καφέ ή εσπρέσο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια πρέζα μοσχοκάρυδου

Ανακατέψτε όλα αυτά τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς ενώ το μέλι διαλύεται.

Μόλις διαλυθεί το μέλι, σερβίρετε αμέσως.

Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​καφέ.

Πηγή:   www.littlecoffeeplace.com