Συνταγή: Vegan μπανανόψωμο με παντζάρι και σοκολάτα
O Veganuary αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και να ενσωματώσετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα τρόφιμα που μπορούν να σας αναζωογονήσουν και να σας γεμίσουν ενέργεια. Και δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τις νόστιμες και απλές συνταγές με μπανάνες Chiquita για να ξεκινήσετε.
Οι μπανάνες Chiquita, αποτελούν πηγή καλίου, φυτικών ινών και βιταμίνης Β6, και είναι ο ιδανικός τρόπος αποτοξίνωσης από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού των προηγούμενων, γιορτινών ημερών.
Δοκιμάστε αυτό το εκπληκτικό φυτικό γλυκό, το οποίο συνδυάζει τη γλυκιά γεύση και τις φυτικές ίνες από τα παντζάρια και τις μπανάνες με σοκολατένια γεύση. Είναι τόσο νόστιμο όσο δείχνει και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο υπέροχο χρώμα και την πλούσια γεύση του.
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 ℃ και λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για ψωμί.
- Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, το κακάο σε σκόνη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Βάλτε τα παντζάρια σε ένα μίξερ με την πάστα βανίλιας, την μπανάνα, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε το μείγμα στα στερεά συστατικά και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατέψτε το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για ψωμί.
- Ψήστε για 55 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε στο κέντρο να βγει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε εντός 5 ημερών.