Συνταγή: Vegan μπισκότα μπανάνας με βούτυρο αμυγδάλου και καρύδα
O Veganuary αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και να ενσωματώσετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα τρόφιμα που μπορούν να σας αναζωογονήσουν και να σας γεμίσουν ενέργεια. Και δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τις νόστιμες και απλές συνταγές με μπανάνες Chiquita για να ξεκινήσετε.
Οι μπανάνες Chiquita, αποτελούν πηγή καλίου, φυτικών ινών και βιταμίνης Β6, και είναι ο ιδανικός τρόπος αποτοξίνωσης από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού των προηγούμενων, γιορτινών ημερών.
Αυτά τα vegan μπισκότα με βούτυρο αμυγδάλου και μπανάνα φτιάχνονται πολύ εύκολα, είναι ελαφρώς γλυκά, με ιδιαίτερη γεύση ξηρών καρπών και πολύ απολαυστικά, δηλαδή το ιδανικό σνακ χωρίς δημητριακά.
Εκτέλεση:
- Λιώστε την μπανάνα. Ανακατέψτε την μπανάνα με το βούτυρο αμυγδάλου σε μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε τη ζάχαρη, το τρίμμα καρύδας και ανακατέψτε καλά.
- Με ένα κουτάλι φτιάξτε μια μπαλίτσα ζύμης, τοποθετήστε τη σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και με ένα βρεγμένο πιρούνι (το οποίο βουτάτε στο νερό) ισιώστε τα μπισκότα. Πασπαλίστε κάθε μπισκότο με λίγη τριμμένη καρύδα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ℃ για 12 λεπτά περίπου. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καλό καφέ ή μια κούπα τσάι.