Το ταχίνι είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες τροφές με πλούσια διατροφική αξία μιας, που ωφελεί την καρδιά. Κατά την Σαρακοστιανή νηστεία είναι ένα βασικό υλικό που μπορεί να δώσει μοναδική γεύση στα πιάτα ενός εστιατορίου.

ταχίνι

Πέρα, λοιπόν, από τις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά πιάτα που θα ξεχωρίσουν ανάμεσα στα άλλα από τον κατάλογο ενός εστιατορίου. Παρακάτω, θα δείτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για τον νηστίσιμο κατάλογο της Σαρακοστής.

Σαλάτες

Οι σαλάτες σίγουρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την Σαρακοστή. Το ντρέσινγκ, λοιπόν, είναι ένας τρόπος για να κάνει κανείς τις σαλάτες πιο ενδιαφέρουσες. Το ταχίνι, επομένως, μπορεί να απογειώσει τη γεύση μιας σαλάτας. Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να αναμιχθεί το ταχίνι με ψιλοκομμένο σκόρδο, λεμόνι, νερό και αλατοπίπερο.

Ντιπάκι για ορεκτικό

Στον τομέα του ορεκτικού, το ταχίνι μπορεί να αντικαταστήσει πολύ εύκολα το τζατζίκι, που δεν είναι νηστίσιμο, και πολλά ακόμη. Μπορεί να συνδυαστεί με κριτσίνια, ωμά λαχανικά κλπ, που  θα «ανοίξουν» την όρεξη των πελατών. Το ντιπ από ταχίνι μπορεί να παρασκευαστεί με πολτό από ρεβύθια, σκόρδο, λεμόνη και μπαχαρικά.

Επιδόρπιο 

Σίγουρα, πέρα από τις αλμυρές παρασκευές, μπορεί να αξιοποιηθεί και στο γλυκό επιδόρπιο. Μπορεί, επομένως, να προστεθεί σε μπάρες δημητριακών, σε ζύμες για ψωμί, σε κουλουράκια, σε κέικ και πολλά ακόμη αυξάνοντας τις γλυκιές νηστίσιμες επιλογές μέσα σε έναν κατάλογο εστιατορίου.