Παρόλο που οι μπανάνες καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες, αποτελούν αγαπημένο φρούτο και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Με την υπέροχη, κρεμώδη γεύση, την υψηλή διατροφική αξία και τα πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία, οι μπανάνες αποτελούν το απόλυτο φρούτο και γι’ αυτό το λόγο είναι βασικό συστατικό σε πολλές διεθνείς συνταγές. 

Οι περισσότεροι, όμως, δεν προτιμούν τις ώριμες μπανάνες κυρίως λόγω του χρώματος της φλούδας που μαυρίζει, παρόλο που γίνεται πιο γλυκιά. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση για να αξιοποιήσει κανείς τις ώριμες μπανάνες που κανείς δεν τρώει;

Τα γλυκά! 

Δημιουργείστε μοναδικά κλασικά γλυκά προσθέτοντας μπανάνες και εντυπωσιάστε του πελάτες σας με τις ιδιαίτερες και πρωτότυπες παραλλαγές των αγαπημένων τους γλυκών. Παρακάτω θα δείτε 2 μοναδικές συνταγές με την βοήθεια της Chiquita με πρωταγωνιστή την μπανάνα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα άριστο συστατικό, γεμάτo θρεπτικά στοιχεία όπως απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα για ενέργεια που διαρκεί. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε Ιταλικό τιραμισού με μπανάνα και Γερμανικό Στρούντελ με μπανάνα και αμύγδαλα;

Ιταλικό τιραμισού με μπανάνα

Συνοπτικά: Αυτό το εμβληματικό Ιταλικό γλυκό παντρεύει τα βρεγμένα με εσπρέσο σαβαγιάρ, ως βάση, με κομμάτια μπανάνας. Καλύπτουμε με σιρόπι καραμέλας και ένα μείγμα από σαντιγί και τυρί μασκαρπόνε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.

Συστατικά για 10 μερίδες:

  • 20 μπανάνες Chiquita
  • Μπισκότα σαβαγιάρ
  • 400 ml espresso (δυνατός)
  • 875 g κρέμα γάλακτος
  • 1.5kg τυρί μασκαρπόνε
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • Σκόνη κακάο για γαρνιτούρα
  • Αλκοόλ: Καλούα (προαιρετικό)
    Απαιτείται: ταψί ψησίματος
    Σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Φτιάξτε δυνατό καφέ εσπρέσο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε στον εσπρέσο 2 κουταλιές της σούπας Καλούα.
Βήμα 2: Ψιλοκόψτε τις μπανάνες.
Βήμα 3: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος για να γίνει κρεμώδης και προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε μέσα στην κρέμα.
Βήμα 4: Στρώστε την επιφάνεια της φόρμας με σαβαγιάρ. Προσθέστε από πάνω μερικές φέτες μπανάνας Chiquita και περιχύστε τις με λίγη σος καραμέλα. Καλύψτε με το κρεμώδες μείγμα.
Βήμα 5: Επαναλάβετε ξανά το ίδιο βήμα, με τα σαβαγιάρ, τις μπανάνες Chiquita, τη σως καραμέλα και το κρεμώδες μείγμα. Αν έχετε αρκετά συστατικά, κάντε το άλλη μια φορά. Σταματήστε αφού προσθέσετε το κρεμώδες μείγμα.
Βήμα 6: Στο τέλος, πασπαλίστε με σκόνη κακάο.

Γερμανικό στρούντελ με αμύγδαλα και μπανάνα

Συνοπτικά: Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο είναι η τέλεια λύση για τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει πολύ. Χρησιμοποιήστε για βάση φύλλο ζαχαροπλαστικής, προσθέστε κομματάκια σοκολάτας, θρυμματισμένα καρύδια και κομμάτια μπανάνας Chiquita και ραντίστε με χυμό λεμονιού. Έπειτα τυλίξτε το φύλλο προσεκτικά, αλείψτε το με αυγό, πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και ψήστε το.

Συστατικά για 10 μερίδες:
  • 15 μπανάνες Chiquita
  • 20 κομμάτια στρώση φύλλου
  • λεμόνι
  • αυγό
  • 375 g ψιλοκομμένα καρύδια
  • 300 g νιφάδες σοκολάτας
  • Κομμάτι βούτυρο
  • 10 κ.σ. αμύγδαλα
    Απαιτείται: πετσέτα κουζίνας
Εκτέλεση: 
Βήμα 1: Ψιλοκόψτε τις μπανάνες Chiquita και στίψτε επάνω λίγο λεμόνι.
Βήμα 2: Στρώστε μια πετσέτα κουζίνας και απλώστε πάνω της μία στρώση φύλλου. Αλείψτε την πρώτη στρώση με βούτυρο και βάλτε άλλη μια στρώση από επάνω. Επαναλάβετε άλλη μια φορά.
Βήμα 3: Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, τα ψιλοκομμένα καρύδια και τις μπανάνες πάνω στις στρώσεις φύλλου. Τυλίξτε τα φύλλα μαζί με την πετσέτα έτσι ώστε οι άκρες των στρώσεων να κολλήσουν.
Βήμα 4: Απομακρύνετε την πετσέτα από το στρούντελ και βάλτε το σε μια φόρμα ψησίματος.
Βήμα 5: Αλείψτε το πάνω μέρος του στρούντελ με αβγό και προσθέστε μερικά αμύγδαλα.
Βήμα 6: Τοποθετήστε τη φόρμα ψησίματος μέσα στον φούρνο. Ψήστε για περίπου 20 – 25 λεπτά.