Οι κύβοι Bouillon υπάρχουν εδώ και πάνω από 100 χρόνια, αρωματίζοντας σούπες, σάλτσες και οποιοδήποτε άλλο πιάτο που ωφελείται από ένα αλμυρό, πλούσιο, αρωματικό μπαχαρικό. Αν και σκληροί και τετράγωνοι, αυτοί οι μικροί κύβοι είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένοι από ζωμό και/ή αφυδατωμένα κρέατα και λαχανικά.

Μπορούν να διαλυθούν σε νερό για να κάνουν ένα στιγμιαίο ζωμό ή να λιώσουν για να ενισχύσουν τον πλούτο και τη γεύση των μπαχαρικών. Πολλοί πολιτισμοί έχουν κάνει τους κύβους μπουγιόν ένα βασικό συστατικό και είναι ένα υλικό που μπορεί να βρεθεί στα ράφια παντοπωλείων σε όλο τον κόσμο.

Οι κύβοι Bouillon είναι βασικά αφυδατωμένο απόθεμα συσκευασμένο σε εύχρηστη μορφή μπλοκ και συνήθως αποτελείται από αφυδατωμένο κρέας και/ή λαχανικά, MSG, αλάτι και διάφορα καρυκεύματα. Τα καρυκεύματα εξαρτώνται από την εταιρεία που φτιάχνει τους κύβους.

Ο πρώτος κύβος μπουγιόν δημιουργήθηκε το 1908 από τον Ελβετό κατασκευαστή τροφίμων Julius Maggi και ονομάστηκε bouillonwürfel. Πριν ξεκινήσει ο εμπορικός κύβος στην Ευρώπη, ο Maggi χρησιμοποίησε τη δική του πούδρα σε σκόνη στις έτοιμες σούπες και τις σάλτσες του. Λίγο αφότου ο Maggi κυκλοφόρησε το bouillonwürfel, η εταιρεία Britsh OXO και ο Γερμανός κατασκευαστής τροφίμων Carl Heinrich Theodor Knorr άρχισαν να παράγουν τις δικές τους εκδόσεις του κύβου μπουγιόν το 1910 και το 1912 αντίστοιχα. Αυτές οι τρεις εταιρείες εξακολουθούν να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος αυτού στον κόσμο και μπορεί να βρεθεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα πίσω από το μπουγιόν είναι να παρέχει πολλή γεύση στα τρόφιμα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί από το μηδέν ένας ζωμός οστών κρέατος ή άλλων υλικών, καθώς χρειάζονται πολύ χρόνο και χώρο για να γίνουν. Ο ζωμός οστών χρησιμοποιεί επίσης πολύ κρέας και/ή κόκαλα. Οι κύβοι Bouillon, από την άλλη πλευρά, παρασκευάζονται από αφυδατωμένο ζωμό ή κρέας και μπορούν να μετατραπούν σε κρεατικό και αρωματικό ζωμό στο χρόνο που χρειάζεται για να βράσει το νερό.

Παρά τον χρόνο και την ποσότητα τροφής που χρειάζεται για να φτιάξετε ζωμό οστών, φτιάχνεται με λιγότερα συστατικά από τους κύβους, που είναι φτιαγμένα με MSG και μπαχαρικά και τείνουν να είναι πολύ αλμυρά. Παρόλο που είναι πιο παχύρευστο, ο περισσότερος ζωμός από κόκαλα είναι ήπιος σε σύγκριση με τους κύβους, και για αυτό το λόγο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε όταν θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο στη γεύση ενός πιάτου. Οι κύβοι μπουγιόν θα μεταδώσουν τα μπαχαρικά που αναμιγνύονται στο τετράγωνο, κάτι που εξαρτάται από τη μάρκα και τη γεύση του μπουγιόν. Ο ζωμός των οστών έχει επίσης κολλαγόνο, όπου οι κύβοι δεν έχουν.

Οι κύβοι Bouillon έρχονται σε μερικές διαφορετικές ποικιλίες, και πέρα ​​από αυτό, κάθε μάρκα βάζει τη δική της περιστροφή στους κύβους με μια σειρά μπαχαρικών. Εκτός από τους παραγωγούς, οι κύριες ποικιλίες κύβων είναι κοτόπουλου, το βόειου κρέατος και λαχανικών. Μπουγιόν κοτόπουλου και βοείου κρέατος παρασκευάζονται από αφυδατωμένο κρέας του αντίστοιχου ζώου, συχνά μαζί με αφυδατωμένα λαχανικά, μπαχαρικά και MSG. Το μπουγιόνμλαχανικών παραλείπει τις ζωικές πρωτεΐνες και χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδι και σέλινο.

Πηγή: thespruceeats.com