Τι μέρος του μοσχαριού χρειάζεσαι, ανάλογα με το φαγητό που θα φτιάξεις
1. Σβέρκος ή Ελιά: Η ελιά δεν έχει πολύ λίπος και κάνει για βραστό, σούπες, μαγειρευτά, κιμά.
2. Σπαλομπριζόλες: Για σχάρα
3. Σπάλα: Η σπάλα έχει τα λιγότερα λιπαρά και κάνει για μαγειρευτό, φούρνο, βραστό.
4. Μπριζόλες: Για ψήσιμο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
5. Κόντρα: Κάνει για ψητό ή ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο.
6. Φιλέτο: Κατάλληλο για την σχάρα.
7. Κιλότο: Είναι από τα πιο λιπαρά μέρη του μοσχαριού και κάνει για μαγειρευτά.
8. Στήθος & Στηθοπλευρές: Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου. Κάνει για μαγειρευτά και φούρνο.
9. Λάπα (κοιλιά): Ιδανικό για κιμά.
10. Τρανς: Σχετικά άπαχο και στεγνό κρέας. Κάνει για σνίτσελ, ενώ κομένο σε λεπτές φέτες μπορεί να τηγανιστεί.
11. Νουά: Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
12. Στρογγυλό: Μαγειρεύεται όπως το κιλότο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο το οποίο βοηθάει στο δέσιμο των σαλτσών.
13. Ουρά: Για μαγειρευτά και φούρνο
14. Κότσι – Ποντίκι: Πρόκειται για μαλακό κομμάτι, πλούσιο σε κολλαγόνο, που δένει τέλεια τις σάλτσες.
15. Κότσι σε φέτες (οσομπούκο): Ιδανικά μαγειρεύεται κοκκινιστό ή κρασάτο. Το κόκαλό του είναι εξαιρετικό για ζωμούς και σούπες.
16. Ποντίκι: Είναι κρέας χωρίς λίπος, με πολύ κολλαγόνο, ιδανικό για βραστό, σούπες, ψητό κατσαρόλας, λεμονάτο.