Ο τόνος στον κλάδο της γαστρονομίας έχει μια ξεχωριστή θέση και είναι ένα αγαπητό υλικό. Η γεύση του είναι ελαφριά, και αποτελεί μια πρώτη ύλη- καμβά, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε τεχνική.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο σε κάθε είδους αλμυρή παρασκευή είτε πρόκειται για ορεκτικό, είτε για σαλάτα, είτε για κυρίως πιάτο.

Πολλές φορές, οι επαγγελματίες της εστίασης δεν επιλέγουν τεμαχισμένο τόνο για το εστιατόριό τους, αλλά προτιμούν το ολόκληρο ψάρι, συνήθως για οικονομικούς και υγειονομικούς λόγους.

Επομένως, είναι απαραίτητος ο σωστός τεμαχισμός του τόνου. Πώς, γίνεται, λοιπόν;

Παρακάτω θα δείτε τον πλήρη οδηγό τεμαχισμού, από το Bon Appétit