Πριν την πρώτη χρήση:

Kαθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του.

Προσοχή στην υπερθέρμανση:

Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 2 λεπτά. Η υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει ένα χρυσαφί αποχρωματισμό στη βάση του σκεύους. Ωστόσο, αυτός ο αποχρωματισμός δεν επιδρά στη λειτουργία. Η ιδιαίτερα υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να βλάψει τη βάση του σκεύους. Σε αυτή την περίπτωση, μην αφαιρείτε ποτέ το σκεύος από την εστία για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος. Απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος να κρυώσει.

Μαγείρεμα με αλάτι:

Μην προσθέτετε αλάτι σε κρύο νερό. Αφήστε το νερό να βράσει και κατόπιν προσθέστε και ανακατέψτε το αλάτι. Η προσθήκη του αλατιού σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στη βάση του σκεύους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες διάβρωσης στη βάση. Αν και αυτές οι κηλίδες στο ανοξείδωτο ατσάλι δεν επιδρούν στη λειτουργία του σκεύους, αφαιρούνται δύσκολα ή και καθόλου.

Ασφάλεια:

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

Χρήση κεραμικών εστιών:

Όταν μια ελεύθερη βάση αλουμινίου κινείται συχνά πάνω στην επιφάνεια μιας κεραμικής εστίας, μπορεί να προκύψουν ίχνη από την τριβή του αλουμινίου. Αυτά τα ίχνη αλουμινίου αφαιρούνται εύκολα με τα προϊόντα φροντίδας κεραμικών επιφανειών.

Πλαστικές λαβές:

Τα σκεύη με πλαστικές λαβές δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο.

Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:

Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο.

Πηγή:  venusinox.gr