Η κολοκύθα αυτό το αγαπημένο υλικό όλων, μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά πιάτα, παραλλαγές αλμυρών και γλυκών και να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. 

κολοκύθα

Παρακάτω θα δείτε μια μοναδική συνταγή για Brownies με βασικό συστατικό την κολοκύθα.

Υλικά

Για το μείγμα κολοκύθας

  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 180 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για το μείγμα brownies

  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. καρύδια ολόκληρα

Εκτέλεση

Για το μείγμα κολοκύθας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε λαδόκολλα στη βάση και στα πλάγια από ένα ταψάκι 23×33 εκ. Αλευροβουτυρώνουμε τη λαδόκολλα. Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα (ρίχνουμε το επόμενο μόλις απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο). Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα brownies
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα (αφού τα έχουμε περάσει απο σίτα). Έπειτα ρίχνουμε και τα καρύδια ολόκληρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη βάση από το ταψάκι ρίχνουμε το μισό μείγμα με το κακάο. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα. Στάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο από πάνω σε διάσπαρτα σημεία. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.