Ενα ρόφημα που απολαμβάνουν στην Υεμένη και την Αιθιοπία, αρχίζει και γίνεται μόδα στην Ελλάδα.
Πρόκειται για το cascara (κασκάρα) τσάι, που όμως δεν είναι ούτε τσάι ούτε καφές!

Παρασκευάζεται από τους φλοιούς των κόκκων καφέ, οι οποίοι στεγνώνουν στον ήλιο.  Το ρόφημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καφές, επειδή δεν γίνεται από τους σπόρους του καφέ και δεν έχει επίσης γεύση καφέ. Αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί τσάι, επειδή δεν προέρχεται από φύλλα τσαγιού και περιέχει καφεΐνη, αλλά μόνο το ¼ της αντίστοιχης ποσότητας καφέ. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με νότες φρούτων, φτιάχνεται όπως ακριβώς το τσάι και σερβίρεται ζεστό ή κρύο και  μπορεί κανείς να το βρει και σε μορφή σιροπιού.

Cascara iced tea: Συνταγή

Υλικά:

200 ml Cascara (20gr Cascara /400 ml νερο 93c°, infusion 6-10 λεπτά)

10 ml σιρόπι Cascara.

Μέθοδος:

Αφού έχει κρυώσει η cascara σε θερμοκρασία δωματίου και έχει γίνει η ομογενοποίηση των υλικών σε ποτήρι με πάγο, ψεκαζουμε τα έλαια από φλούδα πορτοκάλι.


Το LOT Quality Coffees ξεκίνησε το 2017 στην Ιεράπετρα της  Κρήτης  το πρώτο  καφεκοπτείο που θέτει  βάσεις στους ρυθμούς του 3rd wave coffee movement, εγχείρημα που  κέρδισε την αγάπη του κόσμου.
Η  φιλοσοφία του  παραμένει η ίδια και είναι η υψηλή ποιότητα  φρεσκοκαβουρδισμένου  και φρεσκοκαλεσμένου specialty καφέ από διάφορες φάρμες του κόσμου, μπροστά στον πελάτη, να καταλήγει αναλοίωτος, γεμάτος άρωμα και γεύση στο φλιτζάνι του καβουρδισμένα άριστα από την Samba Coffee Roasters.


LOT Quality Coffees
Γ.ΓIANNAKOY 37 IEPAΠETPA, 72200
ΤΗΛ.28423 04959-6933 409285
Lotqualitycoffees@gmail.com