Δροσιστικός κρύος καφές, σε δύο εκδοχές

Cold Brew

Το κατάλληλο χαρμάνι, οι 20 ώρες αργής εκχύλισης των κόκκων καφέ σε κρύο νερό, και η σωστή δεξιοτεχνική διαδικασία καταλήγει σε έναν συμπυκνωμένο κρύο καφέ που οι baristas επιλέγουν την κατάλληλη ποσότητα και τη σερβίρουν με νερό και πάγο χωρίς ζάχαρη. Επιλέγοντας το Cold Brew θα βιώσει κανείς την απαλή & βελούδινη εμπειρία καφέ με νότες σοκολάτας (καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του χαρμανιού προέρχεται από κόκκους από την περιοχή της Κολομβίας) καθώς και τις νότες κίτρου από έναν ελαφρώς πιο όξινο καφέ (λόγω των κόκκων καφέ από την Ανατολική Αφρική).

Iced Americano

Ο Iced Americano αποτελεί έναν κλασσικό κρύο καφέ που συνδυάζει τις πλούσιες, με γεμάτο σώμα δόσεις espresso με κρύο νερό για ένα αναζωογονητικό ρόφημα με ισορροπημένο σώμα και ένα ανάλαφρο κρεμώδες τελείωμα.

Η διαφορά αυτών των δύο ειδών παγωμένου καφέ βρίσκεται στις αναλογίες, πέρα από το ίδιο το χαρμάνι. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα ο Cold Brew αποτελείται από περισσότερο καφές και λιγότερο νερό και πάγο, ενώ αντίθετα ο Iced Americano αποτελείται από περισσότερο νερό και πάγο και λιγότερο καφέ.

Πηγή: nowbrewing-starbucks.blogspot.com

Πρώτη Δημοσίευση: Φεβρουάριος 2019