Finger food ή τάπας ή μεζεδάκια ή καναπεδάκια. Όποια λέξη και αν χρησιμοποιηθεί, το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο και αφορά, πολύ απλά, τα μικρά πιάτα ή ορεκτικά που σερβίρονται για να συνοδεύσουν το ποτό.

finger food

Ο ιδανικός συνδυασμός για αυτές τις μικρές ποσότητες φαγητού είναι, φυσικά, δροσερά ποτά, ωραία μουσική και καλή παρέα. Εάν, λοιπόν, η επιχείρηση έχει φροντίζει για τα πρώτα, τότε η εμπειρία του πελάτη θα είναι μοναδική.

Στην Ελλάδα, τα finger food συνοδεύουν συνήθως τα παραδοσιακά ποτά, όπως το ούζο, το τσίπουρο, το κρασί, τη ρετσίνα αλλά και τη μπύρα. Οι πιο συνηθισμένοι μεζέδες της ελληνικής κουζίνας είναι οι ελιές, διάφορες κρεμώδεις σαλάτες όπως το τζατζίκι, η τυροσαλάτα και η ταραμοσαλάτα, το χταπόδι, τα όστρακα, το σαγανάκι, το λουκάνικο και πολλά ακόμη.

finger food

Βήματα για τη σωστή επιλογή και παρουσίαση finger food

1. Εντάξτε στο εστιατόριό σας και στον κατάλογό σας προτάσεις finger food που θα συνοδεύουν το ποτό.

2. Επιλέξτε φρέσκα και αγνά υλικά και δημιουργήστε μικρές και δελεαστικές επιλογές finger food εύκολες στην κατανάλωση.

3. Χρησιμοποιήστε και επιλέξτε έξυπνα και πρωτότυπα υλικά παρουσίασης του φαγητού. Μικρά, χάρτινα ή πλαστικά σκεύη μιας χρήσης, μπολάκια, χρηστικά ξυλάκια για σουβλάκια, πιρουνάκια, σφηνάκια, bamboo sticks, κεραμικά πλατό, ξύλα κοπής, θα κάνουν πιο ευφάνταστο και δελεαστικό το φαγητό σας.