Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές βιταμίνες (C και B6) και τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο για τον οργανισμό αμινοξύ, όπως επίσης και σε σημαντικά ιχνοστοιχεία (κάλιο και μαγνήσιο) και διαλυτές ίνες. Η υπέροχη κρεμώδης γεύση τους και τα οφέλη για τον οργανισμό, αρκούν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε γιατί είναι το αγαπημένο φρούτο ολοκλήρου του πλανήτη.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια παραλλαγή του αγαπημένου brunch των πελατών σας; Δείτε τη συνταγή από την Chiquita παρακάτω!

Συστατικά:
1.5 μπανάνα
200 γρ. βρώμη
2 αυγά
370 γρ. γιαούρτι
1 παντζάρι (βρασμένο και ξεφλουδισμένο)
1 κ.σ. παντζάρι σε σκόνη
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
Λάδι μαγειρικής

Εκτέλεση: 
Βήμα 1: Ξεφλουδίστε μιάμιση μπανάνα. Κρατήστε το άλλο μισό για αργότερα.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ λιώστε τη μιάμιση μπανάνα με ένα πιρούνι.
Βήμα 3: Βάλτε τη βρώμη στο πολυμίξερ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσει υφή σκόνης, σαν αλεύρι.
Βήμα 4: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά υλικά και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 5: Κόψτε τα βρασμένα παντζάρια.
Βήμα 6: Σε ένα μπλέντερ, βάλτε τα παντζάρια, τα αυγά, τη λιωμένη μπανάνα, το γιαούρτι και 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 7: Προσθέστε όλα τα ξηρά υλικά στο μείγμα και χτυπήστε ξανά.
Βήμα 8: Τοποθετήστε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Βάλτε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό τηγάνι για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες. Γυρίστε τις τηγανίτες ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 9: Κόψτε το άλλο μισό της μπανάνας σε ροδέλες.
Βήμα 10: Διακοσμήστε τις τηγανίτες με το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και τις ροδέλες από την μπανάνα.