Τα Scrambled eggs είναι από τα πιο νόστιμα, “θεωρητικά” απλά πιάτα, αλλά πως οι διάσημοι chef σε όλον τον κόσμο τα φτιάχνουν;Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές, και φυσικά πάρα πολλές παραλλαγές για τα Scrambled eggs, εδώ όμως παρουσιάζονται οι πιο ενδιαφέρουσες και φυσικά οι πιο νόστιμες.

Scrambled eggs στην Αίγυπτο.

Τα μυστικά υλικά εδώ είναι οι χουρμάδες, η σος χαρίσσα, και ο μαϊντανός. Το πρώτο βήμα είναι το τηγάνισμα των χουρμάδων σε βούτυρο. Ύστερα, προστίθενται τα χτυπημένα αβγά και τα ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσουν την σωστή υφή των Scrambled eggs. Πρέπει όμως, η ποσότητα της σος και του μαϊντανού να είναι γενναιόδωρη, για να έρθουν σε ισορροπία με την υφή και τη γεύση των χουρμάδων.

Scrambled eggs στις Η.Π.Α.

Το κλειδί στην αμερικανική συνταγή είναι το σκόρδο, οι αντζούγιες και το ζαμπόν.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τσιγαρίσεις πρώτα λίγο σκόρδο, στο τηγάνι που θα φτιάξεις τα αβγά, με λίγο βούτυρο. Ύστερα προσθέτεις τα αυγά, για να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή, και λίγο πριν είναι απολύτως έτοιμα, προσθέτει ψιλοκομμένα τις αντζούγιες και το καπνιστό ζαμπόν.

Scrambled eggs στην Ισπανία.

Κρουτόν, τσορίθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και πάπρικα δίνουν μια άλλη πιο μεσογειακή γεύση στην παραδοσιακή και κλασική αυτή συνταγή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελαφρό τηγάνισμα των κρουτόν σε λίγο αρωματισμένο λάδι και μόλις τα αβγά είναι έτοιμα και έχουν αναμειχθεί με το τσορίθο τα κρεμμυδάκια και την πάπρικα, τα σερβίρεις μαζί.

Scrambled eggs στην Ταϊλάνδη.

Σως από ψάρι, χυμός από lime και κρεμμυδάκια αποθεώνουν τα Scrambled eggs. Ο τρόπος είναι απλός. Ρίχνεις τα χτυπημένα αβγά μέσα σε ένα wok σε καυτό λάδι, και ύστερα στύβεις λίγο lime, προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, κι αν χρειαστεί λίγο καλαμποκάλευρο για να γίνει πιο πηχτό το μείγμα. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο.