ΥΛΙΚΑ

  • 4 κρόκους αβγών
  • 4κ σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ σούπας κακάο
  • 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300γρ τυρί κρέμα (μασκαρπόνε κατα προτίμηση) εκτός ψυγείου
  • 2 κ σουπας λικέρ της επιλογής σας
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ μπισκότα
  • 1 ποτήρι καφέ της επιλογής σας (δυνατό και συμπληρώνετε με γάλα αν επιθυμείτε)
  • Τρούφα για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ (ανθεκτικό στην ζέστη) χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός. Μόλις αφρατέψει, το βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  2. Ρίχνουμε το λικέρ και την βανίλια.Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί μαζί με το κακάο. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα να ενσωματωθεί.
  3. Έπειτα, διπλώνουμε την κρέμα αβγού με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Βουτάμε τα σαβαγιάρ για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέσα στον καφέ και τα στρώνουμε σε ενα πυρέξ. (20×30 χρησιμοποίησα εγώ)
  4. Βάζουμε την μισή κρέμα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε η με κακάο η με τρούφα

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!