Ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει μοναδικά έργα τέχνης πίνοντας τον καφέ του σε ένα πανέμορφο περιβάλλον; Ποιος δε θα ήθελε να νιώσει στιγμές χαλάρωσης αλλά και πνευματικής απόλαυσης κοντά στο σπίτι του; Η απάντηση, λοιπόν, είναι απλή, εντυπωσιακή, και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας!

Παρακάτω παρουσιάζονται μοναδικά cafe – bar της Αθήνας, που προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα, γεμάτα τέχνη και ξεχωριστή αισθητική.

TAF

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό χώρο που στεγάζεται σε ένα παλιό οίκημα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Το κτήριο αυτό φιλοξενεί συνεχώς εκθέσεις, workshops κλπ στην gallery του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Στην εσωτερική αυλή του κτιρίου, βρίσκεται το μοναδικό καφέ – μπαρ, ένα από τα πιο αγαπημένα της πόλης, ενώ περιστοιχίζεται από διάφορα δωμάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται για διάφορα πειραματικά προγράμματα.

Bartesera

Το συγκεκριμένο μπαρ είναι ένα από τα πρώτα μπαρ της ευρύτερης περιοχής και που πολύ διορατικά είδαν ότι το κέντρο της Αθήνας, μπορεί να γίνει μοναδικός προορισμός διασκέδασης. Η ονομασία του είναι, προφανώς, λογοπαίγνιο που προέρχεται από τις λέξεις bar, art για τις καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξενεί, sera λόγω του αίθριου χώρου και tesera, από τους 4 ιδιοκτήτες. Ο χώρος, συνολικά ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή και σε μια άλλη χώρα, με τα εξωτικά και vintage κομμάτια, να ολοκληρώνουν αυτό το ζεστό και οικείο κλίμα και να ταξιδεύουν όλες τις αισθήσεις.

Black Duck Multiplarte

Συνδυάζει ένα μοναδικό καφέ, μπαρ και εστιατόριο με μια εξίσου μοναδική γκαλερί, ενώ αποτελεί πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία στην καρδιά της πόλης. Στο ισόγειο, μπορεί κανείς να απολαύσει γαστρονομικά έργα τέχνης, ενώ στο υπόγειο μπορεί να αντικρίσει κανείς μοναδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ή ακόμη και μικρές συναυλίες, και μουσικές εκδηλώσεις.

Piree

Σχετικά νέος χώρος, που ήρθε για να ενδυναμώσει την αγορά του Πειραιά, βρίσκεται στην περιοχή των πρώην λαμαρινάδικων, στον Άγιο Διονύσιο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν πολυχώρο ο οποίος απευθύνεται στους νέους καλλιτέχνες και τους καλεί να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους φύση και υπόσταση. Επίσης, στην πλειοψηφία τους οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό είναι διαδραστικές με αποτέλεσμα ο επισκέπτης μαζί με το ποτό ή τον καφέ του, να γίνει με τη σειρά του καλλιτέχνης και να δημιουργήσει.