Το CABARE συμβουλεύει…

interior designΈνα από τα βασικά συστατικά ενός χώρου ψυχαγωγίας είναι η διακόσμηση, η οποία ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Η διακόσμηση είναι απαραίτητη για τον καθορισμό του ύφους ενός χώρου και για τη διαμόρφωση μίας πιο ευχάριστης διάθεσης, είτε πιο φιλικής, είτε πιο επίσημης.

Τα χρώματα, ο φωτισμός, τα οπτικοακουστικά συστήματα, ακόμη και η υφή των υλικών που χρησιμοποιούμε, πρέπει να είναι σύμφωνα με το στυλ του χώρου, ώστε να προσδίδουν μια οπτική αίσθηση συνοχής. Η διακόσμηση, λοιπόν, πρέπει να είναι επιμελημένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, π.χ. να ταιριάζουν χρωματικά τα τραπεζομάντιλα με τις πετσέτες, ακόμη και με τις στολές του προσωπικού.

Αναμφίβολα, η διακόσμηση είναι βασικό στοιχείο ενός χώρου ή μίας συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να επιτύχουμε θετική αντιμετώπιση από μέρους του κοινού, ενώ ταυτόχρονα να μην διακυβεύεται η ασφάλειά του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, κατά την αγορά, κατασκευή και δημιουργία διακοσμητικών, να λαμβάνονται υπόψιν τα εξής:

Πυρασφάλεια

– Να λαμβάνετε πάντα υπόψιν τους κωδικούς ασφαλείας.
– Αποφύγετε τη χρήση εύφλεκτων υλικών.
– Μην τοποθετείτε φυτά δίπλα σε τζάκι, καλοριφέρ, κεριά ή οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας.
– Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα που χρησιμοποιείτε, φέρουν το σήμα εγκεκριμένου εργαστηρίου δοκιμών και ότι για εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιείτε φώτα με τη σχετική ένδειξη.
– Διαμορφώστε το χώρο έτσι, ώστε να μην εμποδίζεται η δίοδος από τις εξόδους κινδύνου.

Εγκαταστάσεις

– Βεβαιωθείτε, ότι όλα τα καλώδια είναι καλά κολλημένα στο πάτωμα και δεν διατρέχει κίνδυνος κάποιος να γλιστρήσει.
– Χρησιμοποιείστε διακοσμητικά, που δεν αφήνουν σημάδια στους τοίχους ή σε άλλες επιφάνειες.
– Να είστε προσεχτικοί στη χρήση κρεμαστών στολιδιών (π.χ. φωτιστικά), καθώς ενέχουν κινδύνους, εάν δεν είναι καλά τοποθετημένα ή καλής ποιότητας.

Ακατάλληλα ή Προσβλητικά

– Κατά την επιλογή διακοσμητικών αντικειμένων, βεβαιωθείτε ότι δεν προσβάλλουν άλλους πολιτισμούς, θρησκείες, ταυτότητες και πεποιθήσεις.

Υγεία και Ασφάλεια

– Η χρήση μηχανών καπνού μπορεί να μπλοκάρει τους συναγερμούς για πυρκαγιές.
– Δυνατοί φωτισμοί και λέιζερ μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα άγχους ή άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Περιβάλλον

– Μείωση αποβλήτων
– Επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση διακοσμητικών (Οικονομία και περιβαλλοντική συνείδηση).