Οι χρήστες του Tripadvisor.com μέσα από τα σχόλια και τις κριτικές τους αποφάσισαν ποια είναι τα δέκα εστιατόρια σε όλον τον κόσμο με την κορυφαία θέα. Γιατί, πέρα από την κουζίνα και το καλό σέρβις, αν ένα εστιατόριο έχει εξαιρετική θέα, εντυπωσιάζει. Δεν μας κάνει εντύπωση, βέβαια, ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και το ελληνικό εστιατόριο «Κάπαρη» στη Σαντορίνη, καθώς άλλωστε φημίζεται για τη θέα του στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλον τον κόσμο.

restaurant-sirocco-
1. Sirocco Restaurant – Bangkok, Ταϊλάνδη
Στην κορυφή του 65 ορόφων ξενοδοχείο, στο Sirocco απολαμβάνει κανείς το ακριβό γεύμα ή ποτό του με θέα όλη τη Bangkok.

From June 4 to July 1, Brussels is offering a sky high culinary experience with Dinner in the Sky, a unique opportunity to discover Belgian gastronomy in an unusual way.

2. Dinner in the Sky – San Juan Teotihuacan, Μεξικό
Το concept του ιπτάμενου εστιατορίου Dinner in the Sky είναι γνωστό και αγαπητό σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά η θέα αυτού στο Μεξικό ξεχωρίζει.

ithaa
3. Ithaa Undersea Restaurant – South Ari Atoll, Μαλδίβες
Για αυτό το άκρως εντυπωσιακό υποβρύχιο εστιατόριο τα έχουμε ξαναπεί . Σίγουρα η θέα του ωκεανού την ώρα που γευματίζεις είναι το κάτι άλλο.

fresh
4. Fresh in the Garden – Kunfunadhoo, Μαλδίβες
Άλλο ένα εστιατόριο από τις Μαλδίβες κερδίζει τις εντυπώσεις, αυτή τη φορά χάρη στο καταπράσινο κήπο στον οποίο βρίσκεται.

stratosphere
5. Stratosfare Restaurant & Bar – Queenstown, Νέα Ζηλανδία
Όπως προδίδει και το όνομά του, το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται αυτό το εντυπωσιακό μπαλκόνι – εστιατόριο έχει εξαιρετική θέα όλες τις ώρες της ημέρας.

topof
6. Top of the World Restaurant… – Nevada, ΗΠΑ
Με γκουρμέ επιλογές, από το κυκλικό παράθυρο που περιβάλλει το εστιατόριο, οι επισκέπτες του έχουν όλο το Λας Βέγκας στο πιάτο.

λαδερα
7. Dasheene at Ladera – St. Lucia, Καραϊβική
Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά εστιατόρια στον – μάλλον – πιο εξωτικό προορισμό του πλανήτη κι όσοι το επισκέπτονται το resort Ladera δεν μπορούν παρά να αφήσουν μία καλή κριτική έστω και μόνο για τη θέα.

τζπαν
8. Sky Restaurant 634 (Musashi) – Tokyo, Ιαπωνία
Είναι το νούμερο ένα εστιατόριο του Τόκυο και σίγουρα η εκπληκτική θέα του έχει συμβάλει σε αυτό.

OXO
9. Oxo Tower Restaurant, Bar & Brasserie – London, Αγγλία
Με θέα τον Τάμεση, τον Καθεδρικό ναό και τις γέφυρες, σίγουρα αξίζει να κλείσει κανείς τραπέζι στο παράθυρο τις βραδινές ώρες.

Kapari-
10. Kapari Wine Restaurant – Santorini, Ελλάδα
Ναι, η μαγευτική θέα της Σαντορίνης δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα φυσικά. Το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού και το ηλιοβασίλεμα που έχει φωτογραφηθεί όσο κανένα στον κόσμο είναι σίγουρα τα στοιχεία που κάνουν αυτό το ελληνικό εστιατόριο να ξεχωρίζει.