Ο όμιλος STIRIXIS λαμβάνει το βραβείο “Excellent Design Communications-Identity Brand” για το έργο Kronos Exquisite Ice-cream, από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού της Φρανκφούρτης, Γερμανία.

Kronos Exquisite Ice-cream

Τα German Design Awards είναι το διεθνές πρωταρχικό βραβείο που απονέμεται από το γερμανικό συμβούλιο design. Ο όμιλος STIRIXIS συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό και το βραβείο είναι μια αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται στον σχεδιασμό των λογοτύπων και την ανάπτυξη της ταυτότητάς του.Kronos Exquisite Ice-cream

Το Kronos Exquisite Ice-cream αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ολιστικής προσέγγισης του ομίλου. Ο σχεδιασμός της ταυτότητας βασίζεται σε μια πολύ συμπαγή τυπογραφία με αναφορά στα ελληνικά γράμματα και κυκλικά σχήματα. Το όνομα της μάρκας προέρχεται από τον πιο κρύο πλανήτη και η χρήση των διακεκομμένων “o” σχετίζεται με αυτό. Το έτος ίδρυσης, τοποθετημένο στην κορυφή ως δορυφόρος, μαζί με την ετικέτα “Exquisite Ice Cream” ολοκληρώνουν το λογότυπο.

Η μινιμαλιστική προσέγγιση για τον επανασχεδιασμό του λογότυπου και το χρώμα του ορείχαλκου που χρησιμοποιείται ως αναφορά στα σκεύη της παραγωγής δημιουργούν μια ζωντανή σύνδεση με τα χειροποίητα προϊόντα που προσφέρει το εμπορικό σήμα. Η ελληνική προέλευση της μάρκας προωθείται περαιτέρω μέσω των τυπικών σχεδίων που σχεδιάζονται για να συνοδεύουν το λογότυπο στις διάφορες εφαρμογές.