Μία κούπα ζεστός καφές και συζήτηση με φίλους είναι σίγουρα μία απλή ευχαρίστηση, πόσο μάλλον αν είναι σε ένα από τα πιο ωραία και ιδιαίτερα καφέ στον κόσμο. Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς τα εκεί, λοιπόν:

AIA Coffee & Restaurant, Πόρτο

Σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζεται το πιο γνωστό καφέ στο Πόρτο, με vintage διάθεση και χειροποίητα λευκά είδη και σερβίτσια.

D’espresso, Νέα Υόρκη

Το καφέ αυτό δεν φημίζεται μόνο για τον espresso τουμ αλλά κυρίως για το design του. Η ιδιαίτερη ταπετσαρία του δημιουργεί τον οφθαλμαπάτη ότι όλο το μαγαζί περικλείεται μέσα σε μία… βιβλιοθήκη.

Cafe New York, Βουδαπέστη

Το πολυτελές καφέ αυτό είναι ορόσημο για την πόλη. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε από το σχεδιαστή Adam Tihany, ο οποίος και διατήρησε όλα τα vintage στοιχεία του θρυλικού καφέ.

Cafe Imperial, Πράγα

Χτισμένο το 1913 στο ξενοδοχείο Imperial, το ιστορικό καφέ κατάφερε να διασωθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον με τη vintage αισθητική του να αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά καφέ.

Antico Caffè Greco, Ρώμη

Το θρυλικό καφέ στη Piazza di Spagna ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Νικόλα Ντέλλα Μανταλένα και τον καφέ του έχουν παραγγείλει πολλές ιστορικές προσωπικότητες, από τον Σοπενχάουερ και τον Κάρολο Ντίκεν, μέχρι το Σαλβαδόρ Νταλί.

Le Procope, Παρίσι

Τα σπάνια έργα τέχνης που διακοσμούν το Παριζιάνικο καφέ, σε συνδυασμό με την ασταμάτητη λειτουργία του από το 1686 το κάνουν μοναδικό.

LAMILL Coffee Boutique, Καλιφόρνια

Το Design του Lamill προκύπτει από το πάντρεμα του μοντέρνου με vintage στοιχεία, όπως η μοντέρνα επίπλωση, μπροστά από τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες και τους κρυστάλλινους παλιούς πολυελαίους.