Στην εκκλησία του Αγ. Θωμά στο Λονδίνο δημιουργήθηκε το νέο εστιατόριο Duddell’s, που είναι ταυτόχρονα και gallery έργων τέχνης. Η σειρά αυτών των εστιατορίων δημιουργήθηκε το 2013 στο Hong Kong, και αυτό το εστιατόριο αποτελεί το πρώτο εκτός της αρχικής αυτής περιοχής.

Τοποθετημένο μέσα σε αυτήν την εκκλησία, στο κέντρο του London Bridge, το Duddell’s δείχνει να εκτιμά την σύγχρονη τέχνη, και φροντίζει να τη συνδυάζει με μια πιο καθημερινή γεύση. Το εστιατόριο, παρεμπιπτόντως, κέρδισε και 2 αστέρια Michelin, δείχνοντας πως δεν είναι μόνο το design εξαιρετικό, αλλά και το φαγητό.

Η εκκλησία ανακαινίσθηκε με προσοχή και φυσικά σεβασμό, με τις μοναδικές ικανότητες της αρχιτεκτονικής εταιρείας Michaelis Boyd, η οποία είναι γνωστή και για τις οικολογικές της πρακτικές.

Όσον αφορά το εσωτερικό και το εξωτερικό design, συνδυάζει τα ασιατικά στοιχεία, όπως τα ιδιαίτερα κλασικά κινεζικά φωτιστικά, με κάποιες σύγχρονες παραλλαγές, όπως οι συλλεκτικές κινέζικες καρέκλες, που έρχονται να ολοκληρώσουν το αυθεντικό αρχιτεκτονικό ρεύμα της εκκλησίας.

Το εστιατόριο, αποτελείται από δύο ορόφους, με το ισόγειο να είναι πλήρως προσανατολισμένο προς την ξύλινη Αγία Τράπεζα. Μια μακριά μπάρα, η οποία είναι καλυμμένη από πράσινα πλακάκια, υποδέχεται τους επισκέπτες και τους καλεί να μοιραστούν ένα ποτό. Σε συνδυασμό με το έντονο αυτό πράσινο χρώμα, βρίσκεται το απαλό ροζ του τοίχου πίσω από την μπάρα, ώστε να δημιουργεί μία όμορφη αντίθεση και να ξεκουράζει την όραση των επισκεπτών.

Τέλος, ως ένας χώρος φώτισης, που αποτελεί μια εκκλησία, έτσι και το εστιατόριο που βρίσκεται πλέον στο χώρο, έχει στόχο το άπλετο φως. Αυτό επιτυγχάνεται με τα τεράστια γυάλινα παράθυρα, που φτάνουν μέχρι την οροφή, αλλά και με τα φωτιστικά που κρέμονται από αυτήν και θυμίζουν τους πολυελαίους με κεριά της παλιάς εκκλησίας.