Η πολυθενικές εταιρίες και η παγκόσμια φύση των σύγχρονων επιχειρήσεων με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς και η αναγκαιότητα της “πρόσωπο με πρόσωπο” επικοινωνίας, αφού τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας δεν επαρκούν για τη διασφάλιση και την επέκταση οικονομικών δραστηριοτήτων, καθιστούν απαραίτητα τα συνεχή επιχειρηματικά ταξίδια.

Η κούραση ενός πολύωρου πιθανότατα ταξιδιού και η ανάγκη διεκπεραίωσης των εργασιών στο συντομότερο δυνατό χρόνο, καθιστούν απαραίτητη τη διαμονή σε ένα χώρο που θα προσφέρει τις απαραίτητες ανέσεις, τη χαλάρωση και την αναζωογόννηση, που χρειάζεται κάποιος για να συνεχίσει το επαγγελματικό πρόγραμμά του. Επίσης, είναι σημαντικό ο χώρος διαμονής να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα-ιστορία της πόλης, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης, στη σύντομης διάρκειας διαμονή του, να πάρει μια έντονη γεύση της πόλης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει ένα Business Hotel, ξεχωρίσαμε τρία ξενοδοχεία, που αν και βρίσκονται σε πολύ διαφορετικά σημεία της Γης, συμφωνούν στο ότι έχει μεγάλη σημασία η διαμονή κατά τη διάρκεια ενός Business Trip.

 

Shangri La Hotel, Paris:  Business Hotel με Ιστορία

Εστιατόρια και Bar σε Business Hotels

Το παλάτι Léna χτίστηκε το 1895 για τον Πρίγκιπα Roland Bonaparte. Ο πρίγκιπας ανέθεσε τη κατασκευή του στον Αρχιτέκτονα Ernest Janty, γνωστό για το έργο του στην ανακατασκευή του Λούβρου. Στα 4 χρόνια της κατασκευής του (1892-1896), η δομή και αισθητική του κτιρίου, με τη μείξη στοιχείων 17ου και 19ου αιώνα, κέρδισε την προσοχή των Παριζιάνων.

114 χρόνια μετά, άνοιξε πάλι τις πύλες του, αλλά αυτή τη φορά ως ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο με τα 65 δωμάτια και τις 36 σουίτες βασιλικών ανέσεων, έχει γίνει ιδανικός προορισμός για επαγγελματίες που, ακριβώς λόγω δουλειάς, δεν διαθέτουν επαρκή χρόνο για να ευχαριστηθούν το Παρίσι και στη διαμονή τους, μπορούν να πάρουν μια ξεχωριστή γεύση της Πόλης του Φωτός.

Την ανακατασκευή του κτιρίου – με σεβασμό στη γαλλική παράδοση και στόχο την, όσο το δυνατόν, διατήρηση στοιχείων του παλατιού – ανέλαβε ο Αρχιτέκτονας Richard Martinet και ο διακοσμητής Pierre Yves Rochon.

Το κτίριο χωρίζεται σε δύο πτέρυγες που τις ενώνει μία σκάλα από ατσάλι και γυαλισμένο ορείχαλκο, ενώ τα παράθυρα ανακατασκευάστηκαν με έγχρωμο γυαλί, όπως επίσης και τα ξύλινα πατώματα. Ο ψηλοτάβανος χώρος του Lobby, λουσμένος από φυσικό φως, έχει διακοσμηθεί με 5 είδη μαρμάρου, ενώ στο ταβάνι είναι χαραγμένα τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου.

Τα 3 εστιατόρια του ξενοδοχείου, διαθέτουν το καθένα το δικό του στυλ στη διακόσμηση αλλά και στην κουζίνα. Το Bauhinia, το πιο δημοφιλές εστιατόριο του ξενοδοχείου, έχει στοιχεία από ατσάλι, επιρροές από τον Πύργο του Eiffel, ενώ τα σχέδια στους τοίχους είναι παρμένα από αρχαία ασιατικά χειρόγραφα. Από τα δωμάτια μπορούν οι επισκέπτες να μαγευτούν από την εκπληκτική θέα του Πύργου του Eiffel.

 

 

86p018h 86f057h

Η διακόσμηση των δωματίων, που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία αυτοκρατορικής πολυτέλειας και Ασιατικού μινιμαλισμού, είναι σε τόνους του μπλε, του εκρού και του λευκού. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με μετάξι και τα μπάνια κατασκευασμένα από πολυτελές μάρμαρο. Η Ασιατική προέλευση της αλυσίδας των ξενοδοχείων, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, και η ιστορία του χώρου που το περιβάλλει, οδήγησε σε μία μείξη στοιχείων της Ασιατικής Τέχνης της Φιλοξενίας και του κλασικού και αυθεντικού Παρισιού.

SHANGRI-LA Hotel Paris - 2074

 

Revere Hotel, Boston: Η καλλιτεχνική πλευρά του businessman!

revere_exterior1Revere Hotel, Boston, 2012
Τον Απρίλιο του 2012, προστίθεται στο χάρτη της Βοστώνης, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ιδανικός προορισμός για ξεκούραση κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Εμπνευσμένο από το επαναστατικό πνεύμα της Βοστώνης, έχει εμπλουτιστεί με την ιστορία της πόλης, ενώ ταυτόχρονα, διαθέτει μοντέρνες πινελιές. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει 325 δωμάτια, 30 deluxe σουίτες και μία προεδρική σουίτα. Επίσης, διαθέτει Lounge Bar για βραδυνή χαλάρωση, χώρο θεάτρου για ψυχαγωγία, χώρο εκδηλώσεων και ένα πρωτότυπο χώρο για συνέδρια.

emerald_bar

Το όραμα του Revere, ανέλαβαν οι παγκοσμίου φήμης Interior designers BBGM, αφού συνεργάστηκαν με τα φιλόδοξα σχέδια της αλυσίδας ξενοδοχείων Northwood. Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του Revere αντανακλά μια σύγχρονη και διαχρονική αισθητική, μια αρμονική ισορροπία άνεσης και πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον, που είναι φιλόξενο και άνετο. Οι designers της BBGM μέσα από κάθε χώρο (το ύφος και το χαρακτήρα του) μας μεταδίδουν την ουσία του Revere. Στη σχεδίαση γίνεται επίσης αντιληπτή, μια αίσθηση θεάτρου, καθώς το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της θεατρικής συνοικίας. “Σε μια τέτοια θεατρική πόλη, δεν μπορούμε να φανταστούμε μια καλύτερη ευκαιρία από το σχεδιασμό του Revere,” λέει η Amy Jakubowski, συνεργάτης της BBGM. “Αυτή η πρόκληση μας έδωσε τη δυνατότητα να υιοθετήσουμε δημιουργικούς τρόπους, για να φέρουμε κάτι δροσιστικό και καινοτόμο στη φιλοξενία της Βοστώνης.”

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια απαράμιλλη εμπειρία της Βοστώνης, το Revere έχει αναπτύξει μοναδικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η πιο πρωτοποριακή συνεργασία είναι μια συνεργασία με το Massachusetts College of Art & Design, όπου τελειόφοιτοι σπουδαστές σχεδίου μόδας, είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν όλες τις στολές του προσωπικού. Τα δωμάτια συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την εξαιρετική άνεση. Τα ουδέτερα χρώματά τους, επιτρέπουν μοτίβα και τολμηρές πινελιές χρώματος, που κλέβουν την παράσταση. Είναι χωρισμένα – και διακοσμημένα αναλόγως – σε 3 περιοχές: «ύπνος», «χαλάρωση» και «εργασία», περιοχές διακριτές και από τα 3 βασικά έπιπλα του χώρου, το βελούδινο κρεβάτι, την άνετη πολυθρόνα και το τεράστιο γραφείο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει επίσης ένα μεγάλου μεγέθους μπαλκόνι με επιβλητική θέα της πόλης και της ιστορικής συνοικίας South End. Τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους, έχουν διακριτικές αναφορές στο θέατρο. Η Προεδρική Σουίτα, που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, βρίσκεται στον 24ο όροφο με εκπληκτική θέα, ενώ χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια. Στους τοίχους υπάρχουν μοτίβα που σε ταξιδέυουν σε όλο τον κόσμο, ενώ η διακόσμηση συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό.

Θέατρο: Εφοδιασμένο με βελούδινα καθίσματα , ατμοσφαιρικό φωτισμό και την καλύτερη τεχνολογία προβολής και ήχου. Κάθε κάθισμα έχει το δικό του χώρο εργασίας, και πρόσβαση σε ρεύμα, δημιουργώντας ένα ευέλικτο χώρο ακόμη και για επαγγελματική χρήση.

Gallery (Συνεδριακός χώρος): Προορισμός τόσο επαγγελματικός όσο και αναψυχής. Στον 6ο όροφο εισάγει ένα avant – garde, βιομηχανικό και λειτουργικό χώρο, αφιερωμένο στα Meeting. Διακοσμημένο με τις πρώτες δομικές ύλες, όπως τούβλα, ξύλο και ρουστίκ μέταλλα, αποτελεί ένα δημιουργικό περιβάλλον, που περισσότερο θυμίζει τη σοφίτα ενός καλλίτέχνη, από μια συμβατική αίθουσα συσκέψεων.

Rooftop-TreesΤο lobby του Revere είναι ένας κομψός πρόλογος σε ό,τι θα ακολουθήσει. Σε κεντρικό σημείο βρίσκεται έργο τέχνης εμπνευσμένο από το έργο του φημισμένου γλύπτη Richard Serra. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης, που εκτός από αισθητική αξία, έχει και λειτουργική, καθώς αποτελεί μια μετάβαση από το λόμπυ στον πρώτο όροφο, ένα ιδιαίτερο δηλαδή καλοσώρισμα.

 

Ταράτσα: Σοφιστικέ αλλά και παιχνιδιάρικο σχέδιο, με μοντέρνα έπιπλα και άνετα καθίσματα, δημιουργούν ένα ιδανικό χώρο για ξεκούραση και διασκέδαση, με φόντο την εκπληκτική θέα της πόλης. Πλούσια βλάστηση δημιουργεί μία όαση, ενώ αγάλματα και ιδιαίτερα έργα τέχνης, κοσμούν το χώρο.

 

 

Fasano Boa Vista, Sao Paolo: Business… στη Φύση

1

 

Χτισμένο στους γραφικούς λόφους του Sao Paolo, στo αγρόκτημα Fazenda Boa Vista, το πρώτο Resort της αλυσίδας στη Βραζιλία, υποστηρίζει τη φιλοσοφία της αλυσίδας Fasano και συνδυάζει την υπεροχή στο σέρβις με το χαλαρό περιβάλλον της υπαίθρου, δημιουργώντας ένα αμάγαλμα παράδοσης και πολυτέλειας, πλήρως ενσωματωμένο με την φύση. Η Φύση, αναμφίβολα, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με πάνω από 100 στρέμματα δάσους, 15 λίμνες και προσεκτικά διατηρημένους κήπους. Γεγονός που καθιστά το αγρόκτημα Fazenda Boa Vista μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις της Φύσης.

2
Το έργο φέρει την υπογραφή του διάσημου Βραζιλιάνου Αρχιτέκτονα Isay Weinfeld, που επιδίωξε το Resort να δένει άψογα με το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση που το περιβάλλει. Το Resort διαθέτει 27 deluxe δωμάτια, 11 διώροφες σουίτες με δύο υπνοδωμάτια και με ιδιωτικό μπάνιο, σχεδιασμένα με καθαρές και μοντέρνες γραμμές, που δένουν αρμονικά με την υπέροχη πανοραμική θέα στην εξοχή. Επίσης, όλες οι σουίτες και πολλά από τα δωμάτια έχουν άμεση πρόσβαση στη λίμνη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια δροσιστική βουτιά. Το ξενοδοχείο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες. Γήπεδα τένις, γήπεδα πόλο και γήπεδα γκολφ είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές, για όσους θέλουν πιο ενεργητικές διακοπές. Και ειδικά για την περίπτωση των business trips, πώς θα μπορούσε καλύτερα να χαλαρώσει κάποιος μετά από μια κουραστική και ίσως μονότονη ημέρα, από το να ασχοληθεί με το αγαπημένο του άθλημα ή ακόμη να δοκιμάσει κάποιο καινούργιο!

(Ιανουάριος 2014)

Άρθρο από το website μας: www.hoteldesign.gr