Ναι, είναι ακριβώς αυτό που σας έρχεται στο μυαλό. Ένα καφέ που στεγάζεται σε ένα εργοστασιακού τύπου container.

conteiner2

Πρόκειται για μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα που έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Η κατασκευή του Container Cafe θα ξεκινήσει σύντομα σε οικόπεδο της Νέας Εισόδου και αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του καλοκαιριού.

Την κατασκευή έχει αναλάβει η εταιρεία «Inbox IKE», ενώ την ομάδα μελέτης – επίβλεψης, η οποία εξειδικεύεται σε μεταλλικές κατασκευές, αποτελούν: ο αρχιτέκτων μηχανικός Παναγιώτης Σάμιτας, η πολιτικός μηχανικός Ελίνα Δημητρακοπούλου με την ευθύνη της στατικής μελέτης και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιώργος Γιαννακόπουλος, με την ευθύνη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

conteiner

Σύμφωνα με τον  αρχιτέκτονα κ. Σάμιτα, πρόκειται για μεταλλική ιδιαίτερη κατασκευή  που πρόκειται να εντυπωσιάσει, αλλά θα είναι και απόλυτα λειτουργική και προσβάσιμη για κάθε πελάτη, καθώς θα υπάρχουν και υποδομές για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Το τμήμα με τα τραπέζια και τα καθίσματα θα είναι υπερυψωμένο σε σχέση με  την υπόλοιπη εγκατάσταση, οι χώροι υγιεινής θα είναι μέσα σε κοντέινερ και θα παρέχεται και χώρος στάθμευσης.

 

Πηγή: https://www.eleftheriaonline.gr