Όταν πάει ο νους μας στο χώρο τη μόδας, και σε συγκεκριμένους οίκους, όπως η Gucci, σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε το φαγητό. Για την ακρίβεια σκεφτόμαστε το ακριβώς αντίθετο. Κι όμως η Gucci ήρθε να μας αποδείξει ότι η μόδα και το φαγητό μπορούν να συνδυαστούν τουλάχιστον σε αυτό το νέο εστιατόριο, που άνοιξε πρόσφατα στην Φλωρεντία, το Gucci Osteria.

Το ξενοδοχείο εγκαταστάθηκε σε ένα ιστορικό μέγαρο το Palazzo della Mercanzia και αποτελεί μια εξαιρετική και μοδάτη, φυσικά, εμπειρία δείπνου, και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιανουαρίου. Στο εστιατόριο θα δημιουργεί τα μοναδικά πιάτα ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Massimo Bottura.

Το εστιατόριο φυσικά δεν προσφέρει γεύματα για τα μοντέλα του οίκου, αφού στο μενού γίνεται γιορτή θερμίδων. Χαρακτηριστικό πιάτο είναι τα τορτελίνια με την Π.Ο.Π Παρμεζάνα, χοιρινό και πολλά ακόμη πιάτα, που απέχουν πολύ από τις σαλάτες που θα περίμενε κανείς. Η Gucci αναφέρει μάλιστα ότι το μενού του εστιατορίου θα περιλαμβάνει πρωτότυπα πιάτα, αλλά και κλασικά με πολλές παραλλαγές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύματος. Τα γεύματα θα κοστίζουν σίγουρα πολύ λιγότερο από τα υψηλής ραπτικής δημιουργήματα, καθώς τα πιάτα θα ανέρχονται στο ποσό των 20 και 30 ευρώ.

Τέλος, το εστιατόριο θα περιλαμβάνει έναν μικρό κινηματογράφο και μια boutique από την οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να αγοράζουν και τα υπόλοιπα προϊόντα του οίκου μόδας, πέραν του φαγητού.